Cazare Valcea

September 20, 2012 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Un lucru foarte interesant despre judetul Valcea este ca are doua municipii: Ramnicul Valcea si Dragasani. Cea mai veche atestare istorica a acestui oras dateaza din secolul al XIV-lea, fiind mentionat in foarte multe documente din anul 1392. Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice, fiind in acelasi timp un simbol pentru Valcea, este Manastirea Cozia. Baile termale si regiunilie pitoresti sunt alti doi factori ce au dus la dezvoltarea turismului din aceasta regiune. Apele minerale ce exista la Calimanesti-Caciulata, Baile Govora si Baile Olanesti sunt recunoscute pentru utilizarea lor si pentru efectul benefic in indepartarea diferitelor boli.

Intregul set de monumente culturale, istorice si arhitecturale au facut ca judetul sa se transforme intr-o zona cu un potential turistic deosebit si, implicit, sa apara nenumarate oferte cazare Valcea. Cateva dintre monumentele ce exista in Valcea sunt unice in intreaga tara. Manastirea Cozia, Manastirea Horezu, Manastirea Govora, Manastirea Bistita, Manastirea Dintr-un Lemn, Manastirea Surpatele, Manastirea Arnota si Palatul Episcopal al Ramnicului fac parte dintre monumentele ce se gasesc numai in Valcea.

Dupa ce gasiti cazare Valcea, pe perioada zilelor in care stati in aceasta zona, mai puteti vizita: campuri geto-dacice si daco-romane, Cetatea Buridava si Cala lui Traian. Alte locuri spre care turistii de indreapta foarte entuziasmati si interesati sunt rezervatiile naturale ce se gasesc la: Cozia, Buila, Vanturita si in Muntii Capatana. In aceste rezervatii se pot vedea specii rare de plante si animale.

Alte obiective turistice importante, mai ales cu rol educativ, sunt muzeele din judetul Valcea. Cel mai mare muzeu este Muzeul de Istorie din Ramnicul Valcea. Aici, se gasesc peste 5000 de exponate care ofera informatii despre istoria romanilor. In Valcea mai exista si alte muzee ce merita a fi vizitate deoarece organizeaza expozitii deosebit de interesante. Printre acestea se numara: Memorialul Nicolae Balcescu, Muzeul de Arta Ramnicu Valcea, Casa Memoriala Anton Pann, Muzeul Vinului, Muzeul Gheorghe Magheru etc. Este indicat sa cautati cazare Valcea pentru a va asigura ca aveti suficient timp pentru a vizita aceasta frumoasa zona istorica si culturala a Romaniei.
Scris de ianculescul   @   23 septembrie 2012 0 comentarii
Taguri : cazare , Cazare Valcea , Valcea


Tags: , , ,

Leave a Reply