Casele mici, avantajoase sau nu?

March 12, 2020 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Se spune ca fericirea nu se masoara in metri patrati. Desigur, la mijloc sunt aspecte financiare care primeaza. O astfel de alegere depinde de mai multi factori. Totusi este de necontestat faptul ca o casa mica, cu un singur nivel de ce nu, este mai convenabila din multe puncte de vedere.

In principiu, predomina ideea ca o casa mica inseamna desigur si costuri mai reduse, atat din punct de vedere al proiectarii, cat si din punct de vedere al intretinerii.

Avantajele caselor mici

Trebuie raportat la numarul de membri. Pentru o familie numeroasa casa mica nu este tocmai ideala. In functie de suprafata disponibila si de metode practice privind amenajarea si mai ales compartimentarea, o casa mica poate fi avantajoasa. Astfel de proiecte case mici de la Smart Home Concept demonstreaza cat sunt de rentabile.

  • Constructia in sine implica costuri mai mici.
  • Finisarea costa de asemenea mai putin fata de casele mari.
  • Costurile de intretinere sunt mai reduse, la fel ca si impozitul spre exemplu.
  • Mai usor de incalzit vara, mai rentabil de mentinut racoarea in timpul verii.

Este de alfel ideala pentru cei care nu isi doresc sa aiba distante si la propriu si la figurat fata de membrii familiei. Pentru a maximiza modul in care este folosit spatiul, recomandarile sunt spre exemplu de a lua in calcul amenajarea de tip open space.

Planul deschis al spatiilor comune face ca incaperile sa fie mai luminoase, aerisite si incapatoare. Este una dintre cele mai comune alegeri, mai ales la amenajarea livingului in plan deschis cu bucataria.

Si cand vine vorba de completari, pentru ca proprietarii sa se poata muta cat mai curand, o casa mica este rentabila. Asta pentru ca implica mai putina mobila, precum si echipamente reduse – electrocasnice si altele.

Alegerea unui astfel de proiect implica multa creativitate

Spatiile mici impun o nota creativa. Daca nu sunt realizate compartimentari eficiente, casa mica devine egala cu un compromis. Asadar specialistii recomanda configurare inteligenta.

Una din provocari va fi la capitolul spatii de depozitare, pentru ca exista tendinta de a minimaliza importanta acestora. De preferat ca in functie de numarul de membri de familie sa fie gandita ideea ca fiecare in parte sa aiba spatiul intim. In plus, chiar daca vorbim despre case mici sunt in general necesare 2 bai minimum, in functie si de numarul de camere.

Proiectele de acest gen pot fi alese din portofoliul Smart Home Concept. Vorbim despre posibilitatea de a ajusta unele aspecte, de a modifica dupa preferinte planul, atat timp cat se mentine insa suprafata totala a constructiei. In acest fel, nu vor exista taxe suplimentare aferente schimbarilor dorite, daca proiectul este in final cumparat de la Smart Home Concept.

Posibilitatea este de a alege un proiect complet, cu DTAC, plus PTh, adica cu structura si arhitectura, in varianta la rosu sau chiar casa la cheie. In functie si de bugetul fiecaruia, proiectul dorit poate fi dus la finalitate de echipa Smart Home Concept.

Detalii si preturi sunt oferite in cadrul paginii oficiale.


Tags: , ,

Leave a Reply