Cadourile, de la inceputuri pana astazi

January 11, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Cadourile dateaza din cele mai stravechi timpuri. Se spune ca inca de pe vremea triburilor, cand membrii triburilor ofereau cadouri liderilor cu scopul de a fi mai bine vazuti de catre acestia.

In acele timpuri cadourile erau confectionate din scoarta de copac sau din lemn. Insa Biblia este de alta parere si ne spune ca aceste lucruri frumoase numite cadouri isi au originea in crestinism.

Se stie faptul ca sarbatoarea in care se ofera si se primesc cele mai multe cadouri este Craciunul. Acest lucru, ne spune Biblia, este atribuit celor trei magi care vin din zone indepartate pentru a ii oferi cadouri pruncului Iisus.

Insa se mai spune si faptul ca daruitul de cadouri are si origini non crestine. In unele studii este aratat ca in Europa de Nord, cadourile erau oferite intre oameni pentru a sarbatori nasterea Soarelui. Aceasta sarbatoare era cunsocuta sub numele de Focurile din Yule.

Yule era numele solstitiului de iarna si reprezenta momentul cand erau celebrate viata si nasterea. In noaptea celebrarii acestei sarbatori culturile si arborii erau stropite cu cidru si copiilor li se ofereau cadouri.

Pana si piramidele sunt considerate tot niste cadouri, ele fiind construite pentru faraoni cu scopul de a ii onora.

Tot in vremurile stravechi cadourile oferite la zilele aniversare erau facute cu scopul de a inlatura spiritele rele, deoarece se credea ca fiecare om de ziua lui este inconjurat de niste spirite rele.

Toate aceste sarbatori, in timp, au fost inlocuite cu sarbatoarea Craciunului, aceasta sarbatoare devenind cea mai populara din lume. Indiferent de rasa si religie toti sarbatoresc Craciunul prin oferirea de daruri atat celor dragi cat si apropiatilor.

In vremurile noastre, tipurile de cadouri au evoluat foarte mult. S-a ajuns pana la crearea de cadouri personalizate, cum ar fi: cani personalizate, tricouri, brelocuri, rame foto si multe alte obiecte care se pot personaliza foarte usor si intr-un timp foarte scurt. Un cadou personalizat pentru iubita este un cadou ideal.

Azi, oamenii nu isi mai fac cadouri doar de sarbatori, ci de fiecare data cand vor sa isi arate dragostea, afectiunea sau respectful fata de cineva drag sau apropiat. Sau chiar cand vor sa intre in gratiile cuiva, cum ar fi seful de serviciu spre exemplu.

Persoanele care iubesc pot apela la bijuteriile personalizate, cum ar fi o bratara de aur cu initialele persoanei iubite. Acest lucru este unul destul de frecvent intre indragostiti si astfel de bijuterii au un foarte mare succes in randul tinerilor din zilele noastre.

Cum ar fi sa iti servesti cafeaua de dimineata intr-o cana cu un mesaj amuzant care te poate binedispune?

Asta este o infrumusetare a fiecarei dimineti si poate fi facuta foarte usor pentru cineva drag, pretul ei fiind unul destul de mic si timpul in care este realizata destul de scurt.


Tags: , ,

Leave a Reply