Caderea parului

May 28, 2012 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Nu este o problema noua, o stim cu totii, este vorba de caderea parului. Aceasta problema este o problema de sanatate care are si un nume, alopecie, este un nume generalizat si deja stiu foarte multi de acest termen. Se spune ca in timpul une-i zile, trebuie sa nu pierzi mai mult de 100 de fire de par. Daca depasesti de 100 de fire pe zi, deja te incadrezi la categoria oamenilor predispusi la chelie.

Problema caderii parului poate fii din mai multe cauze, de la caderea parului din cauze hormonale, pana la alimentatie, vitamine sau stres. Tratamentele care se gasesc pe piata, difera pentru fiecare caz in parte. Firmele care distribuie aceste medicamente sunt bune, sau nu sunt bune, nu exista o cale de mijloc. Nu poti stii cu adevarat daca un distribuitor este bun pana nu il folosesti.

Atunci cand caderea parului apare la o persoana mai tanra, sa spunem sub 25 de ani, intervine si partea psihica, care, nu ne prieste mai ales atunci cand folosim un tratament, pentru ca daca tratamentul este pentru caderea parului din cauza igienei sau a alimentatiei, ne poate afecta si pe alte planuri si anume pe baza de stres. Caderea parului pe baza de stres este foarte grava si necesita un tratament mai viguros in acest sens.

Atunci cand semnalati inceperea caderii parului, este bine sa consultati un doctor dermatolog si sa constati intai de toate, cauza caderi parului pentru a putea stabili un tratament in prealabil. Se cunosc cazuri in care o persona decedeaza in familie iar alta persoana intra in depresie din aceasta cauza si incepe sa observe caderea parului. In acest caz este posibil ca persoane-i respective s anu aiba nevoie de nici un fel de tratament pentru ca dupa respectiva perioada, parul se regenereaza la loc.

Pierderea parului se mai poate intampla si la persoanele care sufera de cancer si care sunt nevoite sa faca citostatice regulat. Si in acest caz, parul se va regenera la loc dupa o anumita perioada. Din toate aceste cazuri intelegem ca, intradevar, caderea parului constituie o problema si ca nu este de neglijat, sa nu uitam totusi ca o persoana cu un par frumos si sanatos, este mai fericita decat o persoana cu o chelie deasa.


Tags: , , ,

Leave a Reply