Alegeti instalatia casei cu cea mai mare grija si pricepere

January 19, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Daca vreti sa scapati de aglomeratia de la oras si sa va ridicati o casuta intr-un loc linistit, instalatia din casa si din afara ei joaca un rol extrem de important. Aceasta trebuie aleasa in cunostinta de cauza si nu lasata alegerea pe mana unui novice. Nu vreti sa aveti probleme de nici un fel, mai ales iarna sau vara, cand ori va poate ingheta instalatia ori puteti ramane fara apa.

Instalatiile difera de la o locuinta la alta, asa ca inainte de a cumpara trebuie sa va ganditi la cum a fost construita casa, desi unele instalatii se monteaza cand locuinta este la rosu. Se arunca o privire pe proiectul casei, dar si pe proiectul electric.

In primul rand, prizele sunt cele care se monteaza primele, dar si dozele, dupa care se fac legaturile si se probeaza instalatia pentru a vedea daca se poate merge mai departe. A monta instalatia intr-o casa nu este un lucru chiar atat de usor, avand in vedere dificultatea acesteia si priceperea celor care se ocupa. In fiecare camera trebuie sa existe prize si corpuri de iluminat.

In situatia in care veti apela la o firma ca tehnovest pentru a va monta instalatia, vi se poate face si o oferta in ceea ce priveste pretul, dar si calitatea produselor. Nu va puteti permite sa cumparati o instalatie ieftina, deoarece efectele alegerii voastre se vor vedea in cel mai scurt timp.

Unele firme ofera garantie pe viata la instalatiile pe care le veti cumpara, conditia fiind respectarea termenilor din contract, iar instalatia sa fie folosita corect.

Cat si ce trebuie

La o casa de 100 mp cu trei dormitoare sunt necesare cate doua sau trei prize, dupa care se face loc pentru lustra de pe tavan. Urmatorul pas este instalarea in bucatarie, baie si hol a cablurilor. In bucatarie va puteti pune furtune ventilatie sau puteti aplica un bec cu o putere mai mica, pentru a nu va afecta vederea.

Decizii se iau in functie de preferinte si dorinte, dar si de gusturi. Pentru siguranta locuintei, atunci cand plecati in concediu sau lipsiti mai multe zile de acasa, va puteti instala un sistem de alarma si sa va luminati casa si din afara.

In cazul instalatiei electrice, manopera ajunge undeva la 5.000 de lei, suma in care intra cablarea electrica interioara si exterioara, priza de impamantare, dar si montarea tablourilor electrice si a prizelor si intrerupatoarelor.

Aveti grija ca toata instalatia din casa sa fie de cea mai buna calitate, pentru a nu avea surprize pe viitor. Puteti sa faceti si o estimare a costurilor cu instalatia, insa pe parcurs va veti trezi ca acestea vor creste, dar va puteti face o idee generala.


Tags: ,

Leave a Reply