Alegerea unui avocat in functie de natura procesului

August 4, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Exista momente in viata cand fiecare dintre noi ne putem confrunta cu o problema de o natura juridica. Si indiferent de felul problemei juridice cu care ne confruntam, trebuie sa ne angajam un avocat. Desigur, la inceput, fiecare dintre noi ne gandim ca angajarea unui avocat care sa ne reprezinte in instanta inseamna bani, insa acest lucru este absolut necesar, pentru ca nu ne putem apara singuri, deoarece nu cunoastem legile. Mai trebuie sa stim si faptul ca nu toti avocatii percep onorarii mari, ci mai sunt si avocati care percep onorarii destul de accesibile pentru fiecare dintre noi. Desigur, acestia din urma sunt mai greu de gasit, caci datorita faptului ca percep onorarii mici, ei sunt mai tot timpul ocupati cu procese.

Atunci cand dorim sa ne angajam un avocat care sa ne reprezinte in instanta, trebuie sa tinem cont insa de niste aspecte destul de importante. Primul dintre aceste aspecte alegerea avocatului in functie de natura procesului in care suntem implicati. Astfel ca, atunci cand suntem implicati intr-un proces de natura civila, atunci trebuie sa angajam pentru a ne reprezenta, un avocat specializat in dreptul civil. De fapt, in tara noastra, procesele de natura civila sunt din ce in ce mai dese, iar astfel tot mai multi avocati aleg sa se specializeze in dreptul civil, asa ca nu este greu sa gasim unul atunci cand avem nevoie.

In cazul in care suntem implicati intr-un proces de natura penala, atunci trebuie sa fim destul de atenti in alegerea avocatului care sa ne reprezinte. Stim cu totii ca un proces penala se judeca atunci cand este vorba de unele fapte cu caracter penal, iar printre faptele cu caracter penal se pot afla fapte destul de grave. Tocmai din aceasta cauza avem nevoie ca, in cazul unui astfel de proces, avocatul care sa ne reprezinte sa fie unul destul de bun si care are destul de multe procese de acest fel castigate. Atunci cand suntem judecati pentru o fapta penala care poate sa ne inchida pentru cativa ani, onorariul avocatului nu mai conteaza, deoarece libertatea noastra este mai presus decat toti banii din lume. Pentru a gasi un avocat specializat in dreptul penal, care sa fie destul de bun, putem apela chiar la ajutorul internetului. Pentru asta nu este nevoie decat sa dam un search pe internet, intr-un motor de cautare, dupa cuvintele ” avocat penal”. In urma acestei cautari cu siguranta vom gasi unii dintre cei mai buni avocati din Romania, specializati in dreptul penal si care ne vor putea apara asa cum trebuie.

In final putem spune ca, indiferent de fapta pentru care ne judecam sau de caracterul acesteia, angajarea unui avocat penal bun ne poate fi destul de benefica pentru a putea obtine ceea ce ne dorim.


Tags: , ,

Leave a Reply