7 lucruri de care să ții cont atunci când cumperi un inel de logodnă

December 30, 2017 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Știm cu toții că inelul de logodnă reprezintă un simbol al dragostei infinite, al respectului și al angajamentului pe care ți-l iei odată cu dăruirea acestui obiect.

Conform unei tradiții care datează încă din vremurile vechi, inelul trebuie purtat pe al treilea deget al mâinii stângi deoarece pe acolo trece Vena Amoris (denumită și Vena Dragostei) care ajunge la inimă.

De altfel, nimeni nu a spus că alegerea unui inel de logodnă este o treabă ușoară, de aceea, atunci când te-ai hotărât să o ceri în căsătorie trebuie să ai în vedere câteva sfaturi care să te ajute să te orientezi către cea mai bună opțiune.

1.      Modelul inelului de logodnă

Orice femeie își dorește un inel frumos, care să exprime rafinament și finețe cu care să se poată lăuda în fața prietenelor. Totodată, bijuteria aleasă va spune multe despre modul în care te raportezi la relația voastră.

Dacă o cunoști suficient de bine, înseamnă că îi vei alege un inel pe măsura preferințelor sale. Există mai multe tipuri: Solitaire, Three-Stone, Halo, Slide-stone, Eternity.

2.      Piatra prețioasă și forma ei

În general, în categoria celor mai populare pietre cu care sunt incrustate inelele de logodnă sunt diamantele, iar cele mai cunoscute forme în care acestea pot fi tăiate sunt: „round”, „princess” și „oval”, „heart”, „emerald” sau „pear”.
Alte pietre prețioase cu care poate fi împodobit inelul de logodnă sunt: smaraldul, safirul, rubinul, ametistul ș.a.m.d.

3.      Materialul din care este confecționat

Aliajul din care este fabricat inelul de logodnă este un alt criteriu de selecție important. În general, aceste bijuterii sunt confecționate din aur alb sau galben.

4.      Personalitatea iubitei

Atunci când vei cumpăra inelul ai grijă ca el să fie în ton cu stilul și personalitatea iubitei tale. Pentru un plus de originalitate, ai putea să alegi ceva care să reflecte puțin și din personalitatea ta, dar, bineînțeles, să fie în raport cu preferințele sale.

5.      Prețul

Nu întotdeauna bijuteriile cu prețuri mari sunt neapărat și de o calitate superioară. În funcție de bugetul pe care l-ai stabilit, alege un inel care să-i încânte privirea și pe care să-l admire toată lumea.

6.      Certificatul de calitate și de garanție

Este important ca bijuteria pe care o cumperi să-ți ofere o garanție a calității. În general, perioada de garanție este de 24 de luni. De asemenea, îi poți face o asigurare inelului de logodnă în caz că îl pierzi sau că îți este furat.

7.      Tăietura, caratele, claritatea sau culorile

În cazul în care piatra aleasă este diamantul, ar trebui să ai în vedere acești factori, caratele aurului sau ale altor metale prețioase. Cu cât inelul are mai multe carate, cu atât va costa mai mult. O piatră prețioasă de calitate, clară, este în strânsă legătură cu lustrul și transparența diamantului. Cu cât este mai viu colorat diamantul, cu atât va străluci mai puțin.

Inelul de logodnă ideal

Industria bijuteriilor și-a extins paleta, așadar, în ziua de astăzi, în mediul online, poți găsi inele de logodnă deosebite, potrivite pentru toate gusturile.
Pentru mai multe informații și pentru a alege inelul de logodnă potrivit pentru iubita ta, accesează site-ul e-ring.ro.


Tags: , ,

Leave a Reply