D'ale lu' Ianculescul

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la un avocat, fapt ce poate duce la incidente mai grave precum omor.

Gravitatea infracțiunii poate fi foarte ridicată, iar pedeapsa începe de la 6 luni de închisoare, precum și amendă, cu posibilitatea extinderii acesteia. De multe ori s-a întâmplat ca pedeapsa să fie aplicată, însă pentru acest lucru a fost nevoie ca un avocat bun să intervină, astfel încât să se asigure că s-au îndeplinit condițiile legale.

Renunțarea la a mai aplica pedeapsa nu se poate dispune decât în anumite cazuri. Avocatul trebuie să dovedească faptul că infracțiunea ce a fost sâvârșită de inculpat are o gravitate minimă, având în vedere natura și întinderea urmărilor produse, a mijloacelor folosite, cât și a modului, împreună cu împrejurările în care s-a comis fapta, motivul și scopul urmărit.

Instanța va aplica în acest caz un avertisment, iar persoana acuzată nu va fi supusă interdicțiilor, incapacităților sau a vreunei decăderi. Avocatul este foarte important în acest caz, atât de partea acuzatorului, cât și de cea a acuzatului.

Ce rol are avocatul în infracțiunea de loviri și alte violențe?

Cauzele penale necesită intervenția imediată a unui avocat. Acesta construieșteo strategie personalizată care va asigura drepturile pe care le oferă legea, protecție pentru victimă șimulte alte aspecte. Rolul său este de a-și apăra clientului și după caz, minimizarea pedepsei.

Apelarea la un avocat Bucuresti este foarte importantă, pentru obținerea unui rezultat cât mai mulțumitor. Îți oferim acces la servicii ce au în vedere reprezentarea juridică pentru loviri și alte violențe, respectiv un avocat specializat pentru nevoile tale.

Asistența juridică este foarte importantă în acest sens, deoarece se oferă toate detaliile legate de felul în care s-a petrecut fapta, ce penalizări există, dar și care pot fi situațiile finale.

Dacă inculpatul decide să își recunoască faptele, procesul se poate încheia cu un acord de recunoaștere a vinovăției, dacă se întrunesc condițiile legale. Chiar și în acest caz, asistența juridică este obligatorie. Inculpatul beneficiază de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă în ceea ce privește închisoarea, iar cu o pătrime în ceea ce privește amenda.

 Avocatul are un rol obligatoriu și important în infracțiunea de loviri și alte violențe, indiferent despre ce parte este vorba.

Ce este infracțiunea de loviri și alte violențe?

Infracțiunea constă în orice loviri sau acte de violență cauzatoare de suferințe fizice. Pedeapsa este cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani, ori cu amendă, după caz. Fapta prin care se produc leziuni traumatice, ori este afectată sănătatea unei persoane și este necesară îngrijirea medicală, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Această infracțiune constă în orice tip de violențe, indiferent de intensitatea lor. Acțiunile pot fi fie fizice, fie psihice. Indiferent de aspecte, este foarte importantă apelarea la un avocat specializat în loviri și alte violențe.

Related Posts

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Leave a Reply