D'ale lu' Ianculescul

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare, iar acesta pare si motivul pentru care e dificil sa alegi arbaleta pentru vanatoare ideala.

In Romania nu este permisa vanatoarea si detinerea unei arbalete necesita un permis pentru arbaleta.

Acest lucru devine cu atat mai dificil, cu cat drumul tau in acest domeniu este la inceput. Exista mai multe criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi arbaleta potrivita. Mai jos vei vedea cateva informatii care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie privind aceasta arma de vanatoare.

Inainte de toate, va trebuie sa stii ca arbaleta este o arma de vanatoare periculoasa, care insa nu se incadreaza la armele letale. In Evul Mediu, arbaleta a fost folosita pentru a trage sageti a caror capacitate era de strapungere a celor mai groase armuri.

Pana in anul 1500 a fost utilizata la infruntarile dintre cavaleri, insa si astazi profesionsistii la vanatoare ne pot oferi un adevarat spectacol manuind-o cu usurinta. Pentru a putea controla o astfel de arma va trebui sa o faci insotit, daca esti la inceput, chiar daca este considerata o arma neletala. Conform legislatiei de la noi din tara, arbaleta are capacitatea de a pune in pericol integritatea corporala sau sanatatea.

In prezent, arbaletele se folosesc la vanatoare sau tir sportiv. Ele au o forta mare de penetrare, ajungand pana la o distanta de sute de metri si o greutate destul de mare. In acest sens, atunci cand vrei sa alegi arbaleta trebuie sa tii cont de forma fizicului tau.

O arbaleta mare la un corp slab nu ofera suficienta stabilitate, fiind periculos de manevrat. Site-ul e-arbalete.ro sunt disponibile mai multe modele, inclusiv arcuri pentru tir cu arcul, a caror greutate si lungime sunt ajustabile.

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Modelele sunt variate si pare greu sa te decizi asupra unuia. Va trebui sa tii cont atat de fizicul tau, cat si de nivelul tau in acest domeniu. In cazul in care esti incepator, cel mai bine este sa alegi o arbaleta clasica. Aceasta trebuie sa fie usor de intretinut si usor de manevrat. Design-ul lor este simplu si elegant, cu un arc simplu, un cor, o sfoara si un mecanism de declansare.

Un alt considerent de care trebuie sa tii cont este puterea arbaletei. Acestea au capacitati diferite si puteri variate, puterea fiind cea care le face mai usor sau mai greu de manevrat.

Criterii de care ar mai trebui sa tii cont in alegerea arbaletei

Puterea lor este cea care indica viteza sagetii. Astfel, cu cat puterea este mai mare, cu atat sageata va zbura mai repede si isi atinge forta cu mai multa forta. Magazinul online e-arbalete.ro dispune de o multime de modele de arbalete compound, dar si pentru incepatori.

In cazul in care nu stii ce sa alegi, poti solicita sfatul specialistilor care te vor ajuta sa alegi cea mai buna arbaleta pentru tine.

Related Posts

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Leave a Reply