D'ale lu' Ianculescul

Cel mai mare avion din lume a aterizat joi pe Aeroportul Otopeni

Aeronava Antonov AN-225 Mriya a aterizat la noi in tara pentru a opera doua zboruri cargo pe ruta Bucuresti – Riyadh, conform BoardingPass.ro. Gigantul este cat un stadion de fotbal si a blocat o pista intreaga. Acesta a fost inchiriat pentru a transporta stalpi pentru constructia unor cladiri.

Dimensiunile aeronavei sunt extrem de mari, inalt cat un bloc de 6 etaje si in interiorul sau are capacitatea de a depozita doua vagoane de metrou. Avionul a fost primit in aplauze de jurnalisti si pasionatii de aviatie, la ora 14:30, cu o jumatate de ora mai devreme decat ora stabilita.

Pentru aterizarea sa a fost necesara o pista de 3.5 km, iar pista de pe Aeroportul Otopeni are o lungime de 4 km, conditiile de aterizare fiind sigure. Aparatul de zbor poate cantari cu tot cu incarcatura 600 de tone, insa asfaltul proaspat refacut de pe aeroport a fost pregatit pentru aterizarea sa.

In cazul unui avion atat de mare, marimea aripilor este vitala. Acestea ajuta la ridicarea facila a gigantului de pe pamant si sa il tina in aer fara probleme. Pentru Antonov AN-225 Mriya aripile au o anvergura de pana la 90 de metri, lunga cat un teren de fotbal. Acesta are 6 motoare, si o lungime de 84 de metri. Singurul avion de acest tip, Antonov este utilizat pentru transporturile comerciale cu gabarit depasit.

Cel mai mare avion din lume nu a mai fost anterior in Romania, lucru care i-a entuziasmat pe pasionatii de aviatie. Cativa jurnalisti si iubitori de inaltimi mari au fost prezenti pentru a imortaliza momentul aterizarii avionului Antonov AN-225 Mriya.

Aceasta aeronava a avut primul zbor in data de 21 decembrie, anul 1988. Propulsat de sase motoare si cu scopul de a transporta sute de tone, Antonov nu a mai avut o alta replica in aer. S-a dispus construirea unei aeronave identice la sfarsitul anilor ’80, insa din motive financiare nu s-a finalizat constructia sa. Acest avion nu zboara regulat, avand doar cateva zeci de zboruri in ultimii ani.

Proiectarea aeronavei a durat doar 3 ani si utilizarea s-a a fost destinata programului spatial sovietic, ca un inlocuitor al Myasishchev VM-T ‘Atlant’. Aceasta este mai mare decat cel mai mare avion din dotarea Statelor Unite ale Americii, C-5 Galaxy.

Antonov va opera doua zboruri, pre si dinspre Otopeni, respectiv:

  • 7 octombrie – ADB373F: Linz (LNZ) 12:00 – 15:00 București (OTP)
  • 8 octombrie – ADB3988: Bucuresti (OTP) 09:00 – 13:00 Riyadh (RUH)
  • 8 octombrie – ADB388F: Riyadh (RUH) 18:00 – 22:00 Bucuresti (OTP)
  • 10 octombrie ADB3989: Bucuresti (OTP) 09:00 – 13:00 Riyadh (RUH).

In premiera pentru Romania, aeronava care poate decola cu 600 de tone a aterizat pe aeroportul din Otopeni si asteapta finalizarea zborurilor. Viteza de croaziera a acestei aeronave ajunge pana la 850 km/h, iar raza de actiune cu rezervoarele la maximi este de 15.400 de km. Descopera si alte noutati pe nstiri.ro.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply