D'ale lu' Ianculescul

Inchirierea masinii pe timp de iarna ( sfaturi pentru client si firma )

Chiar daca vi se pare un subiect destul de banal, sa stiti ca este extrem de important sa urmariti anumite elemente atunci cand inchiriati un autovehicul pe timpul iernii.

In urmatoarele randuri vei vedea cateva sfaturi esentiale, ce va va ajuta extrem de mult atunci cand inchiriati o masina in aceasta perioada a anului. In randurile de mai jos, veti vedea ce tip de autovehicul va trebui inchiriat in perioada rece a anului.

De asemenea, veti afla ce tip de jante se potrivesc cel mai bine cu acest anotimp. Spre sfarsitul articolului veti stii si ce pachet de inchiriere se potriveste cu aceasta perioada.

Sunt foarte importante randurile ce urmeaza, deoarece va va proteja de foarte multe probleme. Ca sa intelegeti mai bine, in momentul in care se inchiriaza un autovehicul, dumneavoastra sunteti obligat sa il aduceti in aceleasi conditii la flota auto.

De asemenea, pe timpul iernii apar cele mai multe dintre accidente. La noi in tara, din cauza lipsei de infrastructura, acest numar de accidente sunt din ce in ce mai des intalnite pe timp de iarna. Se spune ca in Romania, au loc in aceasta perioada 60% din accidentele rutiere.

In aceasta situatie, dumneavoastra ca si client va trebui sa va protejati pe cat de mult posibil. Mai mult de atat, trebuie sa stiti ca utilizatorul masinii va fi raspunzator pentru orice avarie produsa din vina sa.

Ce informatii trebuie sa stiti, atunci cand se inchiriaza un autovehicul pe timp de iarna

Cele mai importante elemente din cadrul inchirierii unei masini sunt: clientul si masina inchiriata. Din punct de vedere al sanatatii autovehiculului, fiecare companie de inchirieri auto realizeaza un contract de rent in momentul ridicarii.

Acest document este semnat de ambele parti: beneficiar si prestator. Contractul de rent a car este realizat de orice agentie de inchirieri. Deci, indiferent daca firma este din Moscova sau este o companie de rent a car din localitatea Bucuresti, va trebui sa se realizeze acest document.

Ce este trecut in contractul de rent a car?

In acest act sunt trecute toate informatiile inchirierii. Tot aici veti vedea si penalizarile. Deci, in functie de avariile produse asupra masinii, dumneavoastra ca si client veti fi penalizat. Dar, revenind la subiect,… Sa vedem in primul rand, ce fel de autovehicul aveti nevoie pentru a fi inchiriat pe timpul iernii.

Ce masina va trebui sa inchiriez pe timp de iarna?

Masina pe care o alegeti pentru inchiriere va trebui sa indeplineasca toate normele de siguranta. Ea trebuie sa fie adaptata pentru conditiile climatice din acest anotimp. Cele mai bune autovehicule pentru perioada de iarna sunt masinile cu tractiune integrala.

De ce trebuie alese autovehiculele cu tractiune integrala?

Automobilele cu tractiune simpla sunt de ocolit in totalitate pe perioada iernii. Ele nu ofera destul de multa siguranta pentru acest anotimp. Probabil vi se pare un factor neimportant. Din pacate nu este. Automobilul dumneavoastra este al dumneavoastra personal. Aici decideti cand sa reparati si cum sa il reparati, atunci cand apare o anumita dauna.

In cazul autovehiculului inchiriat, dumneavoastra va trebui sa aduceti masina in aceleasi conditii in care ati primit-o. Pentru a evita eventualele neplaceri ce pot aparea atunci cand apare un accident, este de indicat sa alegeti autovehiculul potrivit pentru anotimpul potrivit. Singurul dezavantaj referitor la masinile cu tractiune integrala este consumul acesteia. 

Dacia Logan are consumul pana in 5%. Din pacate, apeland la un serviciu de rent a car pentru un autovehicul ca Mercedes ML350, va va duce catre un consum de peste 11%. Este un cost pe care va trebui sa vi-l asumati pentru a avea acel plus de siguranta necesara.

Ce jante trebuie sa alegeti pentru a conduce masina inchiriata pe timp de iarna?

Jantele sunt printre cele mai importante dotari din perioada iernii. Cele mai recomandate in acest anotimp sunt cele de 16”. Fata de jantele mai mici, acestea au o aderenta mult mai scazuta. De asemeni, fiecare firma de inchirieri auto din Bucuresti este obligata sa detina acest gen de autovehicule. Mai departe vor fi foarte importante: latimea jantelor si materialul din care sunt fabricate.

Folositi pentru inchirierile pe timp de iarna, jantele late din otel

Acestea sunt cu mult mai grele fata de cele din aliaj, ceea ce confera un plus de stabilitate pe sosea. De asemeni, tot aceste tipuri de jante ofera posibilitatea de a circula pe un interval mai lung de timp. Aceleasi jante se pot echilibra mult mai usor, oferind mai multa siguranta pentru acest anotimp.

De asemeni, va mai informam ca jantele mult groase sunt mult mai bune pentru perioada de iarna. Conform studiului realizat de clubul german ADAC, s-a demonstrat ca jantele cu o latime cat mai mare sunt mult mai utile pentru perioada rece.

Serviciul de rent a car care se potriveste cel mai bine pe perioada iernii

Nu vom sta sa va explicam in randurile urmatoare ce este garantia auto si de ce este important sa ocoliti serviciul clasic de rent a car pe perioada iernii. Daca doriti sa aflati mai maulte informatii din aceasta zona, puteti intra aici. Pe link-ul anterior veti gasi mai multe elemente ce va ajuta sa inchiriati cat mai “safe”, un autovehicul pe timp de iarna.

De aceasta data, va vom exemplifica doar serviciul de rent a car care se aplica cel mai bine pentru acest anotimp. Pachetul de inchirieri auto se numeste rent a car fara garantie. Acesta este pus la dispozitie atat de compania mare de inchirieri auto, cat si de cea mai mica.

Cum functioneaza serviciul de rent a car fara garantie?

Modulul de inchirieri auto fara garantie este destul de simplu de inteles. Fata de garantia auto, care apare in serviciul clasic de rent a car, va intra in ecuatie asigurarea zilnica totala. Ea este o suma destul de mica, ce se plateste pe ziua de inchiriere. Pentru a intelege mai bine acest sistem, va vom oferi un mic exemplu.

Sa spunem ca doriti sa inchiriati un autovehicul ca Volkswagen Passat. Garantia auto pentru aceasta masina este de 700 de euro. In cazul in care autovehiculul se intoarce cu zgarieturi, se va retine din garantie.

Unele companii vor retine pentru cea mai mica dauna, toata suma garantata. Imaginati-va ce inseamna sa pierdeti acesti 700 de euro, pentru o dauna care poate fi realizata dintr-o simpla alunecare. Si credeti-ne, iarna apar destul de des astfel de situatii neprevazute.

Pentru a evita sa pierdeti intreaga suma de 700 de euro din cauza unei zgarieturi, este de indicat sa optati pentru sistemul de rent fara garantie. In situatia exemplului nostru de mai sus, asigurarea zilnica totala este de 10 euro pe zi. Astfel, la 5 zile inchiriate, dumneavoastra va veti asuma un cost suplimentar de 50 de euro. Din punctul nostru de vedere, este o suma foarte mica, comparativ cu garantia de inainte.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cele mai importante sfaturi, pentru a inchiria in siguranta masina pe timp de iarna. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Related Posts

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Leave a Reply