D'ale lu' Ianculescul

Consilierea parentala – o abordare altfel a situatiilor de zi cu zi

Se spune ca in viata niciodata nu esti pregatit pentru meseria de parinte. Si spun „meserie” pentru ca dintre toate meseriile existente, probabil cea de parinte este cea mai grea.

Desi exista numeroase carti ce te invata pas cu pas ce ar trebui sa faci in anumite situatii, chiar daca le citesti, in momentul in care te trezesti pus intr-una din aceste situatii, cu siguranta nu iti amintesti toate metodele de rezolvare descrise acolo.

Schimbari de comportament ale copilului? Ia masuri din timp!

Fiecare copil are propria sa personalitate, iar tu, ca si parinte, de asemenea. Ceea ce citesti in carti sunt de fapt cazuri generale si nu pot fi aplicate de fiecare data. La unii pot functiona, pe cand la altii nu.

Chiar daca educatia pe care i-o dai copilului, impreuna cu partenerul de viata, cei 7 ani de acasa, este una corecta, in timp acesta poate sa isi schimbe comportamentul. De vina poate fi parintele, anturajul sau diverse situatii ce apar si pe care nu ai cum sa le controlezi.

In cazul in care observi un comportament schimbat in rau al copilului, primul pas este sa discuti cu acesta. Incearca sa gestionezi situatia impreuna cu celalalt parinte. Daca tu consideri ca nu stii cum sa gestionezi situatia, oricand poti apela la un ajutor extern, prin sedintele de consiliere parentala pe care centrele de profil ti le pun la dispozitie.

Esti din Bucuresti? Un psihoterapeut de la Centrul PsihArt iti poate fi de ajutor!

In cazul in care esti unul dintre parintii ce fac fata cu dificultate schimbarilor prin care trece copilul, atunci te poti adresa unui psiholog Bucuresti din cardul Centrului PsihArt.

Sunt o multime de situatii in care poti avea nevoie de consiliere parentala, consiliere la care poti participa chiar impreuna cu celalalt parinte.

Spre exemplu, in cazul in care ai pierdut un membru din familie, genul de situatie pe care nu o poti controla, iar copilul intra intr-o stare de depresie, observi ca se izoleaza si nu reusesti sa il scoti din starea respectiva, indicat ar fi sa te adresezi unui specialist de las PsihArt. Impreuna cu acesta vei cauta variante de remediere a problemei, dintre care o poti alege pe cea care crezi ca se potriveste.

Trebuie mentionat aici faptul ca un psihoterapeut nu iti va oferi solutii, nu va face nici ca problema sa dispara instant. Ci, impreuna cu tine, va cauta variante practice care sa te ajute sa depasesti situatia respectiva. Te va ajuta sa intelegi comportamentul copilului, sa privesti situatia si din perspectiva sa si sa incerci sa te adaptezi astfel incat acesta sa nu necesite apoi sedinte de psihoterapie.

Ideal ar fi ca, la primele schimbari negative ce apar in comportamentul copilului tau, daca nu le poti gestiona, sa apelezi la ajutor de specialitate. Nu astepta sa treaca timpul, crezand ca problemele se vor rezolva de la sine. Nu vor trece asa usor si e posibil ca mai incolo sa se agraveze.

Ia legatura cu unul dintre psihoterapeutii de la Centrul PsihArt fie prin site-ul oficial psihart.ro, fie prin apel telefonic si fa-ti chiar acum o programare pentru sedinte de consiliere parentala. Nu vei avea decat de castigat!

Related Posts

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Leave a Reply