D'ale lu' Ianculescul

Cum poti pastra in permanenta apa curata in piscina

Mentinerea apei curate in piscina contribuie la igiena personala si la functionarea piscinei in conditii de siguranta. Pe timpul verii, apa din piscina trebuie curata cu ajutorul unui filtru piscina. Filtrarea acesteia are rolul de a limpezi apa si de a impiedica inmultirea algelor.

Filtrarea apei in mod corect ajuta la retinerea impuritatilor. In cateva ore va veti bucura din nou de apa curata, igiena dumneavoastra, cat si a celorlalti nefiind pusa in pericol.

Curatatea apei se face cu ajutorul filtrului pentru piscina, iar acesta variaza in functie de modul de filtrare, respectiv:

  1. Filtru cu cartus din poliester este destinat consumului redus de apa. Clatirea cartusului se realizeaza printr-un jet de apa si calitatea filtrarii este de pana la 20 de microni. Filtrarea apei cu cartus nu necesita racordare, iar instalarea este foarte simpla de realizat.
  2. Filtrarea cu buzunare lavabile este asemanatoare filtrarii cu cartus. Diferenta dintre cele doua este ca la cea cu buzunare, intretinerea se produce mai frecvent.
  3. Filtru cu nisip curata usor piscina si spalarea sa este contra curentului. Spre deosebire de filtrarea cu cartus, filtrarea cu nisip este efectuata foarte fin – pana la 50 de microni. Evacuarea apei se face prin gura de scurgere, instalarea fiind diferita si complexa. Datorita sistemului de filtrare contra curentului, consumul de apa este mai mare.
  4. Filtrarea cu spartura din sticla este asemanatoare cu cea cu nisip. Intretinerea si finetea cu care filtreaza se face in acelasi mod ca si filtrul cu nisip, dar este mai costisitoare. Filtrarea apei cu spartura din sticla a devenit un mod foarte cautat de filtrare.
  5. Filtrarea cu diatomee are cel mai mare nivel de finete, piscinele fiind protejate si mentinute in aceeasi forma de la achizitie. Acest tip de filtrare nu este utilizat in curatarea piscinelor de familie datorita pretului si complexitatea cu care acesta se instaleaza.

Filtrul pentru piscina are mai multe componente, fiecare dintre ele indeplinind alta functie. Pompa contribuie la circulatia ape spre reciclare, fiind alcatuita din prefiltru, turbina ce pune apa in miscare si motor.

Cutia electrica racordeaza pompa la instalatia electrica si asigura programarea timpului in care apa se va filtra. Filtrul propriu zis are rolul de a separa impuritatile de apa, elimina tulburarea acesteia si o mentin limpede.

Pentru a mentine apa in permanenta curata in piscina este nevoie sa verificati si valoarea pe care o are pH-ul. Valoarea pH-ului permite substantelor sa actioneze intr-un mod eficient. Atat pH-ul, cat si sursa de la care vine apa este foarte importanta in mentinerea apei curate. Asigurati-va ca piscina se alimenteaza dintr-o sursa cu metale putine.

Un alt mod eficient de a mentine apa curata este acoperirea piscinei daca nu se afla sub un acoperis. O prelata pe care sa o puteti intinde de-a lungul piscinei va mentine apa curata, iar piscina va rezista mai mult in timp. De asemnea, puteti opta si pentru acoperirea acesteia cu sticla pe timp de iarna.

Related Posts

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Leave a Reply