D'ale lu' Ianculescul

Cum poti pastra in permanenta apa curata in piscina

Mentinerea apei curate in piscina contribuie la igiena personala si la functionarea piscinei in conditii de siguranta. Pe timpul verii, apa din piscina trebuie curata cu ajutorul unui filtru piscina. Filtrarea acesteia are rolul de a limpezi apa si de a impiedica inmultirea algelor.

Filtrarea apei in mod corect ajuta la retinerea impuritatilor. In cateva ore va veti bucura din nou de apa curata, igiena dumneavoastra, cat si a celorlalti nefiind pusa in pericol.

Curatatea apei se face cu ajutorul filtrului pentru piscina, iar acesta variaza in functie de modul de filtrare, respectiv:

  1. Filtru cu cartus din poliester este destinat consumului redus de apa. Clatirea cartusului se realizeaza printr-un jet de apa si calitatea filtrarii este de pana la 20 de microni. Filtrarea apei cu cartus nu necesita racordare, iar instalarea este foarte simpla de realizat.
  2. Filtrarea cu buzunare lavabile este asemanatoare filtrarii cu cartus. Diferenta dintre cele doua este ca la cea cu buzunare, intretinerea se produce mai frecvent.
  3. Filtru cu nisip curata usor piscina si spalarea sa este contra curentului. Spre deosebire de filtrarea cu cartus, filtrarea cu nisip este efectuata foarte fin – pana la 50 de microni. Evacuarea apei se face prin gura de scurgere, instalarea fiind diferita si complexa. Datorita sistemului de filtrare contra curentului, consumul de apa este mai mare.
  4. Filtrarea cu spartura din sticla este asemanatoare cu cea cu nisip. Intretinerea si finetea cu care filtreaza se face in acelasi mod ca si filtrul cu nisip, dar este mai costisitoare. Filtrarea apei cu spartura din sticla a devenit un mod foarte cautat de filtrare.
  5. Filtrarea cu diatomee are cel mai mare nivel de finete, piscinele fiind protejate si mentinute in aceeasi forma de la achizitie. Acest tip de filtrare nu este utilizat in curatarea piscinelor de familie datorita pretului si complexitatea cu care acesta se instaleaza.

Filtrul pentru piscina are mai multe componente, fiecare dintre ele indeplinind alta functie. Pompa contribuie la circulatia ape spre reciclare, fiind alcatuita din prefiltru, turbina ce pune apa in miscare si motor.

Cutia electrica racordeaza pompa la instalatia electrica si asigura programarea timpului in care apa se va filtra. Filtrul propriu zis are rolul de a separa impuritatile de apa, elimina tulburarea acesteia si o mentin limpede.

Pentru a mentine apa in permanenta curata in piscina este nevoie sa verificati si valoarea pe care o are pH-ul. Valoarea pH-ului permite substantelor sa actioneze intr-un mod eficient. Atat pH-ul, cat si sursa de la care vine apa este foarte importanta in mentinerea apei curate. Asigurati-va ca piscina se alimenteaza dintr-o sursa cu metale putine.

Un alt mod eficient de a mentine apa curata este acoperirea piscinei daca nu se afla sub un acoperis. O prelata pe care sa o puteti intinde de-a lungul piscinei va mentine apa curata, iar piscina va rezista mai mult in timp. De asemnea, puteti opta si pentru acoperirea acesteia cu sticla pe timp de iarna.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *