D'ale lu' Ianculescul

De ce este important ISO 14001?

Standardul ISO 14001 specifica un proces pentru controlul si imbunatatirea continua a performantei de mediu a unei organizatii.

Instrumentul de management ii ofera posibilitatea unei organizatii sa identifice si sa controleze impactul asupra mediului al activitatilor, produselor si serviciilor sale; sa-si imbunatateasca continuu performantele de mediu; si, sa implementeze o abordare sistematica pentru a stabili si atinge obiectivele si obiectivele de mediu.

Standardul ISO 14001 se aplica acelor aspecte de mediu identificate si controlate sau influentate de organizatie. Standardul ISO 14001 nu specifica criteriile de performanta de mediu, ci doar modul de dezvoltare a unui sistem EMS.

Acest sistem de management al mediului poate ajuta la cresterea implicarii angajatilor si la imbunatatirea conformitatii legale si de reglementare, dupa cum puteti vedea si pe https://www.certificareiso.ro/certificat-iso-14001.

Care sunt beneficiile majore ale standardului ISO 14001?

Odata ce organizatiile devin mai constiente de impactul lor asupra mediului, multi antreprenori vor sa-si gestioneze si sa isi controleze riscurile. Prin implementarea unui sistem de management de mediu ISO 14001, ei oficializeaza acest proces si obtin recunoasterea actiunilor lor. Beneficiile ISO 14001 pentru o organizatie pot fi semnificative.

Organizatiile care au implementat un sistem eficient ISO 14001 EMS pot beneficia direct prin:

 • Cererea sporita pentru serviciile si produsele lor printr-un avantaj de marketing;
 • Reducerea costurilor de afaceri prin reducerea consumului de resurse si a productiei de deseuri;
 • Imbunatatirea performantei lor asupra mediului, reducerea impactului lor asupra mediului si controlul riscului asupra mediului;
 • Indeplinirea angajamentelor lor de mediu si a cerintelor de politica de mediu;
 • Respectarea cerintelor lor legale de mediu;
 • Angajarea responsabilitatilor sociale;
 • Promovarea unei imagini pozitive cu partile interesate, clientii si angajatii;
 • Pastrarea cunostintelor de mediu si asigurarea informatiilor este comunicata eficient.

Ce poate face certificarea ISO pentru afacerea mea acum?

Prin obtinerea certificarii ISO 14001, puteti dovedi partilor interesate, clientilor si personalului ca sunteti la curent cu obligatiile dvs. de mediu si cautati sa va reduceti impactul asupra mediului. Este esential sa identificati riscurile asociate cu mediul, deoarece creeaza provocari semnificative pentru companii.

Standardul ISO 14001 va asigura ca veti acoperi aceste riscuri si veti lua masuri atenuante, ceea ce inseamna ca afacerea dvs. este protejata. De asemenea, s-a dovedit ca ajuta companiile sa respecte cerintele legale si de reglementare.

Avand o certificare ISO 14001 ofera o asigurare imediata potentialilor clienti ca ati luat cele mai bune masuri pentru a reduce impactul organizatiei dvs. asupra mediului.

Acest lucru este esential, deoarece piata devine din ce in ce mai priceputa in privinta problemelor ecologice, cu potentialii clienti care pun mai multe intrebari despre procesele de fabricatie si ambalajele ecologice.

De asemenea, angajatii au un interes sporit pentru toate lucrurile ecologice, iar forta de munca se va bucura sa aiba posibilitatea de a se implica cu ISO 14001. De la persoanele care opresc puterea la echipele ecologice care lucreaza impreuna pentru a imbunatati ratele de reciclare, veti observa implicarea sporita a personalului pe care o aduce Certificarea ISO 14001.

ISO 14001 poate contribui la cresterea viitoare a afacerii mele?

Interesul pentru mediu este in crestere. Intreprinderile mai mari pun in aplicare politici mai ecologice pentru a-si proteja reputatia, iar IMM-urile trebuie sa tina pasul.

Nu sariti pe bandwagon-ul eco in cativa ani, implementati ISO 14001 in mod corespunzator acum si incorporati activitati viabile comercial in afacerea dvs. inainte de a face concurentii acest lucru. In curand veti culege recompensele.

Care sunt cerintele standardului ISO 14001?

In cadrul standardului exista numeroase elemente ale ISO 14001 care trebuie sa fie indeplinite de organizatiile care doresc recunoasterea oficiala pentru EMS-ul lor. Cerintele generale includ:

 • Dezvoltarea unei politici de mediu care sa reflecte angajamentele unei organizatii;
 • Numirea unei persoane responsabile pentru coordonarea al SME;
 • Identificarea modului in care organizatia interactioneaza cu mediul;
 • Identificarea impactului real si potential asupra mediului;
 • Identificarea cerintelor de conformitate cu mediul;
 • Stabilirea obiectivelor si programelor de mediu;
 • Monitorizarea si masurarea progresului pentru atingerea obiectivelor sale;
 • Revizuirea sistemului si a performantei de mediu;
 • Imbunatatirea permanenta a performantei de mediu a organizatiei.

Beneficiile financiare si economice ale ISO 14001

Standardele ISO 14001 au o serie de avantaje economice si financiare pentru intreprinderi. De fapt, prin imbunatatirea imaginii marcii si a respectarii standardelor internationale, certificarea ISO 14001 permite companiilor sa fie mai competitive.

Punerea in aplicare a unui sistem eficient de gestionare a resurselor prin certificarea ISO 14001 permite companiilor sa functioneze mai bine economic.

Exemple de strategii utilizate in implementarea standardelor ISO 14001

Strategiile de management de mediu utilizate in implementarea standardelor ISO 14001 variaza mult de la o organizatie la alta. Intr-adevar, actiunile puse in aplicare depind de auditul efectuat anterior si de obiectivele companiei.

Astfel, daca o companie isi propune sa-si reduca consumul de energie, pot fi implementate strategii precum izolarea cladirilor, gestionarea luminilor si incalzirea sau optimizarea sistemelor informatice. In ceea ce priveste alte scopuri, cum ar fi reducerea deseurilor, a poluarii sau a emisiilor de gaze cu efect de sera, actiunile care trebuie luate ar fi diferite.

Related Posts

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Leave a Reply