D'ale lu' Ianculescul

Prezentare generala a aparatului de sudura

Masinile de sudare sau aparatele de sudura sunt printre instrumentele cele mai esentiale pentru un profesionist in sudura.

Masinile de sudura genereaza caldura care topeste piesele metalice, astfel incat aceste piese sa poata fi unite. Cu toate acestea, nu exista o singura masina de sudare adecvata pentru toate proiectele de sudare.

In cazul in care aveti nevoie sa sudati un gard, sau alte metale si trebuie sa folositi ocazional aparatul de sudura, atunci va puteti indrepta atentia spre www.sculedeinchiriat.ro, pentru a inchiria un aparat de sudura, pe care sa il folositi pana cand terminati ce aveti de sudat. Pana atunci insa, iata cateva informatii care va pot fi de mare ajutor.

Tipuri de tehnici de sudare

Inainte de a alege o masina de sudare, trebuie sa stiti ce fel de tehnica de sudare veti aplica. Fiecare tehnica de sudare necesita un tip specific de sudor.

Lipire sudura / SMAW

Sudura cu bare se foloseste de un curent electric care curge dintr-un decalaj intre metal si bara de sudare (electrod de sudare cu arc). Iata cateva avantaje ale acestui tip de sudura:

  • functioneaza cu cele mai multe aliaje sau imbinari;
  • poate fi utilizata in interior si in aer liber, precum si in zonele cu aer liber;
  • functioneaza cu metale ruginite si murdare;
  • bun pentru metale mai groase;
  • acest tip de sudura este economica.

Sudare MIG / GMAW

Aceasta tehnica foloseste un electrod de sudare cu sarma pe o bobina care este alimentata la o viteza constanta. Arcul este creat de un curent electric intre metalul de baza si sarma. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale acestui tip de sudura:

  • este cel mai usor de invatat;
  • ofera viteze mari de sudare;
  • functioneaza bine cu metale subtiri si groase;
  • ofera suduri mai curate fara zgura;
  • aceleasi echipamente pot fi utilizate pentru sudarea cu arc cu flux de flux.

Sudura cu arc flux

Acest proces foloseste de asemenea, un electrod cu fir care este alimentat constant, desi nu are nevoie de un gaz de ecranare. Sarma cu flux protejeaza arcul. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale acestui tip de sudura:

  • functioneaza bine in aer liber si in conditii de vant;
  • functioneaza bine pe metale murdare si ruginite;
  • un asemenea aparat este bun pentru sudarea in afara pozitiei;
  • penetrare profunda pentru sudarea zonelor groase;
  • rata mare de depunere a metalelor.

Sudare TIG / GTAW

Acest proces de sudare foloseste un electrod de consum de wolfram. Un curent constant alimenteaza energia care traverseaza arcul. Un gaz de ecranare protejeaza zona de sudura. Iata cateva dintre marile avantaje ale acestui tip de sudura:

  • functioneaza bine cu sectiuni subtiri din otel aliat, otel inoxidabil si metale neferoase precum aluminiu, magneziu si aliaje de cupru;
  • sudurile sunt de inalta calitate si precise;
  • margele de sudura care arata bine;
  • permite reglarea aportului de caldura in timp ce se sudeaza cu un control al piciorului.

Consideratii despre masini de sudat

In afara de a sti ce tehnica de sudare trebuie sa folosesti, alegerea masinii de sudare potrivite necesita luarea in considerare a mai multor considerente importante:

  • Calitatea sudurii: Daca aveti nevoie de o sudura de inalta calitate care sa arate bine, doriti sa alegeti un sudor TIG. Daca aveti nevoie pentru a crea o sudura puternica intre metalele ruginite sau murdare, este posibil sa luati in considerare un bat sau o masina de sudura cu flux.
  • Conditii de sudare: Conditii exterioare dure, cum ar fi vantul, necesita o lipie sau sudura cu flux. Acest lucru poate aparea la santierele sau santierele navale.
  • Grosimea metalului: In timp ce puteti utiliza masini de sudare cu electrod pentru metale groase, materialele subtiri necesita MIG sau TIG. Industria de productie auto implica o multime de suduri de metale subtiri.
  • Tipuri de metale: Aparatele de sudura TIG functioneaza bine cu toate metalele sau aliajele, cu exceptia fontelor. Sudarea MIG este ideala pentru otel, otel inoxidabil si aliaje de aluminiu. Sudorii lipiti functioneaza cel mai bine la otel, otel inoxidabil si fonta.
  • Masina de baza sau complexa: Daca tocmai ati inceput antrenamentul la sudare si lucrarea de sudare este simpla, ar fi suficienta o masina de baza precum un aparat de sudura MIG mic. Daca sunteti avansat si lucrarea de sudare necesita mai multa putere, poate doriti sa obtineti un aparat de sudura TIG de inalta tehnologie.
  • Sursa de alimentare AC / DC: Otelul si otelul inoxidabil sunt sudate de obicei cu iesire continua. Aluminiu si magneziu sunt sudate cel mai bine cu o iesire de curent alternativ. Daca sudati o varietate de materiale, alegeti o masina de sudura AC / DC combinata.
  • Sudare portabila: Daca sursa de alimentare va fi deplasata, aveti nevoie de un aparat de sudura portabil care functioneaza fie cu un invertor, fie cu motor.
  • Ciclul de serviciu al sursei de sudare: ciclul de functionare este perioada de timp pe care o puteti suda fara sa va faceti griji pentru supraincalzirea sau arderea sursei de alimentare. In timp ce un aparat de sudura hobby poate avea nevoie doar de un ciclu de serviciu de 20%, un profesionist ar putea folosi o masina de sudare TIG complexa, care are un ciclu de serviciu de 100%. In majoritatea setarilor, ciclurile de serviciu de 40% -60% sunt suficiente.

Alegerea masinii de sudare potrivita depinde de tipul de munca pe care doriti sa o faceti, insa pe site-ul https://www.sculedeinchiriat.ro, veti descoperi aparate de sudura care pot fi utile pentru nevoile dvs.

Related Posts

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Leave a Reply