Aproape tot ceea ce facem este afectat de legi. Deci, ce facem cand apare o situatie legala? Ne descurcam singuri sau apelam la un avocat care a fost instruit in domeniul juridic? Pentru multe persoane, gandul de a apela un avocat poate fi inspaimantator.
Uneori, poate nici nu stiu daca au nevoie de un avocat sau cum sa aleaga unul, asa ca ar putea evita sa contacteze un avocat chiar si atunci cand este in interesul lor sa faca acest lucru.
Cu toate acestea, fa-ti temele bine inainte sa angajezi un avocat pentru tine sau pentru afacerea ta. In momentul in care te confrunti cu probleme legale sau medicale grave, trebuie sa iei in continuare o decizie buna si informata despre cine te va reprezenta.
Si nu trebuie sa fie la fel de greu sau atat de costisitor cum te-ai putea gandi pentru a gasi un avocat bun ca avocativan.ro. Mai jos sunt prezentate cateva sfaturi rapide care pot elimina complet stresul de a gasi un avocat.
Pot sa ma reprezint singur?
Ai dreptul sa te reprezinti pe tine insuti. Cu toate acestea, legea este extrem de complexa si se schimba frecvent. Cu exceptia cazului in care iti dedici 100% din timpul tau pentru a analiza toate legile si procedurile legale relevante pentru cazul tau, ai sanse foarte mari sa pierzi.
Poti trece cu usurinta cu vederea un aspect juridic care afecteaza cazul tau care poate aduce uneori consecinte juridice neanticipate care pot fi dificile si costisitoare de anulat. Deci, trebuie sa cantaresti riscurile si beneficiile reprezentarii personale versus angajarea unui avocat pentru a-ti reprezenta cazul.
Cand trebuie sa contactez un avocat?
Cand te confrunti cu o problema care crezi ca are nevoie de atentie juridica, este posibil sa doresti sa te consulti cu un avocat pentru drepturile si responsabilitatile tale legale cat mai curand posibil. Iti recomandam serviciile avocatului Avocat Ivan: https://avocativan.ro/. Multe tari au termene pentru depunerea proceselor, in special pentru vatamarile personale.
Aceste legi sunt concepute pentru a incuraja oamenii sa inainteze si sa isi prezinte cu promptitudine cazul lor. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa alegi pur si simplu primul avocat care iti iese in cale pentru ca poate fi o decizie pripita.
Cum aleg avocatul „potrivit” pentru mine?
Din punct de vedere personal, selectarea unui avocat este intotdeauna o problema personala. Dar, la fel ca in cazul oricarui furnizor de servicii, avocatul doar ofera serviciul clientului sau. Deci, relatia avocat-client trebuie sa se bazeze pe incredere si pe o comunicare deschisa si onesta, astfel incat avocatul sa isi poata oferi cele mai bune servicii.
Aceasta colaborare necesita un angajament reciproc atat din partea clientului, cat si a avocatului. Daca clientul nu coopereaza pe deplin, avocatul nu isi poate oferi cele mai bune servicii ale sale. In acelasi timp, daca avocatul nu este usor accesibil si prompt in a raspunde la apeluri telefonice, e-mailuri si solicitari, nu vei obtine altceva decat frustrare.
Prin urmare, atunci cand alegi avocatul „potrivit” pentru cazul tau, trebuie sa te simti 100% confortabil atunci cand vorbesti cu avocatul respectiv si sa te simti increzator in abilitatile sale. Daca exista chiar si o singura indoiala, trebuie sa continui sa cauti. Cazul tau este prea important pentru a-l incredinta cuiva care nu iti inspira increderea.