D'ale lu' Ianculescul

Lectie de cultura generala – cat de multe stii despre echipamentele de laborator?

 

In timpul scolii,  liceului si facultatii am intrat de multe ori in contact cu numeroase aparate si echipamente de laborator. Cu siguranta ai lucrat si tu cu unele dintre ele la nivel minim, fara sa le testezi capacitatile la nivel inalt. Trebuie sa stii ca toate aceste aparaturi si echipamente sunt mai mult decat necesare, mai ales in institutiile de cercetare si laboratoare specializate pe cercetare.

Chiar daca poate nu ai legatura directa cu aceste domenii, cateva informatii despre importanta acestora sunt binevenite oricui. In cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva echipamente des intalnite in laboratoare de cercetare.

  1. Purificatoarele de aer

In acest context, iti voi da ca exemplu pH – metrele de la AMEX-lab. Specialistii AMEX-lab sunt cei ce ce ocupa de aprovizionarea cu aparatura de ultima generatie a institutiilor de cercetare, scolilor, universitatilor, companiilor private de cercetare si nu doar atat. Mai exact, pentru multi cercetatori, acest site este sursa din care stiu ca pot face o achizitie corecta, atent verificata inainte.

Un purificator de aer este cel care inlatura poluarea din aerul din incaperea in care este amplasat. Mai exact, acesta este un prieten al mediului inconjurator pentru ca inlatura particulele precum praful, bacteriile, polenul.

Astfel, aerul pe care in sufla in incapere este unul curat si purificat, ideal in laboratoare si institutii de cercetare unde se impune o norma de igiena si in acest sens. Gasesti mai multe informatii daca accesezi amex-lab.ro.

  1. Umidometrele/ Higrometrele

Stiintific vorbind, corpul uman este in medie compus din 65% apa. Pentru ca acesta sa functioneze la parametrii normali, umiditatea din aer trebuie sa fie cuprinsa intre 45 – 60 %. Daca umiditatea este peste procentul de 60%, apar numeroase simptome de disconfort.

Totodata, bacteriile se dezvolta mult mai rapid atunci cand aerul este supraumezit. Aparitia mucegaiului sau a ciupercilor, dar si o respiratie ingreunata sunt alte semne aferente ale unei umiditati nu tocmai optime in aer. In cazul subumiditatii aerului, te vei simti deshidratat, iar mucoasa ta nazala va fi nevoita sa lucreze mult mai intens.

Mai pe scurt, umidometrele sunt cele ce masoara umiditatea aerului din incaperea in care te afli. Sunt extrem de importante in laboratoare specializate, unde lipsa acuratetei si a preciziei nu sunt permise, deci corpul uman trebuie sa fie mereu in stare optima de functionare.

  1. Barometrele

Barometrele sunt intocmai acele dispozitive prin care se poate masura presiunea atmosferica. Pentru a face acest lucru, ele folosesc apa, mercurul sau aerul. Trebuie sa stii ca presiunile atmosferice mari sunt indicatori de vreme buna. Valorile mai mici indica daca in zona respectiva urmeaza sa se dezlantuie furtuni, vanturi puternice, tot felul de astfel de fenomene meteo.

Valoarea medie a presiunii atmosferice este de aproximativ 760 milimetri coloara de mercur – ea scade odata cu altitudinea. Deci, si barometrele sunt echipamente de laborator strict necesare.

Daca iti doresti sa afli si mai multe informatii despre astfel de echipamente de laborator, acceseaza amex-lab.ro. Pentru fiecare produs in parte gasesti detaliile tehnice, de interes, dar si informatii despre principiul de functionare. Astfel, te poti pune mult mai usor in tema cu rolul fiecarui echipament sau aparatura din laboratoarele cu care ai ocazia sa intri in contact.

Related Posts

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Leave a Reply