D'ale lu' Ianculescul

Informatii despre incaltamintea bebelusilor

Piciorul este o structura complexa de 26 de oase si 35 de articulatii, tinute impreuna si sustinute de ligamente. Piciorul unui copil este captusit cu grasime si este extrem de flexibil.

Majoritatea copiilor incep sa mearga undeva cand ajung la varsta cuprinsa 8 si 18 luni. Majoritatea copiilor sunt cu picioarele plate atunci cand incep sa umble mai intai sau au tendinta de a-si intoarce picioarele spre interior, deoarece rezistenta musculara si rigiditatea ligamentului trebuie sa ajunga la alte dezvoltari. Piciorul plat aproape intotdeauna se imbunatateste pe masura ce oasele se dezvolta si pe masura ce picioarele se intaresc.

Consultati intotdeauna medicul dumneavoastra podiatru sau medic daca sunteti preocupati de picioarele copilului dvs. sau de felul in care merg (mersul lor).

Copii si poarta pantofi

Un copil care invata sa mearga primeste informatii senzoriale importante din talpile picioarelor care ating pamantul. Incaltamintea de la Giraffe Shoes ii ajuta pe cei mici la protejarea picioarelor de rani si de caldura si frig.

Cand copiii mici invata sa mearga, ei trebuie sa se afle in picioarele goale sau in pantofi cu talpa moale, cat mai mult posibil, astfel incat sa poata simti ceea ce ating cu picioarele si sa dezvolte forta musculara. In timp, ei pot progresa spre un pantof cu talpa mai ferm.

Aveti pantofii copilului dvs. montate profesional, care ar trebui sa includa masurarea fiecarui picior pentru lungime si latime. Picioarele copiilor cresc foarte repede, iar dimensiunea pantofilor lor poate avea nevoie de actualizare la fiecare cateva luni. Pantofii prea stransi pot impiedica mersul copilului si pot cauza probleme, cum ar fi unghiile de la picioare.

Sugestii pentru incaltaminte pentru copii

Incaltamintea pentru copilul tau ar trebui sa aiba in mod ideal:

  • potrivire confortabila in lungime si latime;
  • mult loc pentru degetele de la picioare;
  • talpa flexibila si plata – verificati talpa care se poate indoi langa varf;
  • partea din fata a pantofului mai lat decat calcaiul, pentru a se potrivi cu forma naturala a piciorului;
  • un blat de calcaie solid (partea care se intoarce in spatele calcaiului);
  • sireturi, curele sau elemente de fixare pentru a preveni prea multa miscare sau alunecare a piciorului in interiorul pantofului.

Pantofii scumpi nu sunt intotdeauna mai buni. Copiii isi depasesc foarte repede pantofii.

Picioarele plate la copii

Talpa unui picior dezvoltat normal are un arc, numit arc medial, format din oase, muschi si ligamente. In primii doi ani, picioarele copilului dvs. vor arata mai flatate decat cele ale unui adult. Picioarele plate la sugari si copii mici sunt normale. Picioarele copiilor sunt in general flexibile si nu ar trebui sa fie intepenite.

Pe masura ce copilul tau stapaneste mersul, ligamentele si muschii se vor consolida, iar tampoanele de grasime din zona arcului nu vor fi atat de vizibile. Pana la varsta de aproximativ sase ani, copilul dvs. ar trebui sa aiba arcade normale la ambele picioare. Daca copilul dumneavoastra are dureri de picioare sau picioarele par sa le ingreuneze sa tina pasul cu semenii, consultati un podiatru.

Related Posts

Jamaica, un paradis al experiențelor autentice

Jamaica este mult mai mult decât o destinație turistică, este o invitație la a trăi, a simți și a experimenta, unde lucrurile mărunte din viață devin extraordinare. Nu…

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Leave a Reply