D'ale lu' Ianculescul

Completeaza inteligent stocul de produse pentru porumbei, de pe produsecolumbofile.ro

Trebuie sa fii un bun cunoscator al porumbeilor, al nevoilor nutritionale pe care le au si a celor fiziologice de asemenea, pentru a putea face alegere potrivite cand cumperi produse pentru ei.

Mai ales daca interesul tau este de a creste porumbei pentru sporturile columbofile, trebuie sa te pui in tema legat de astfel de subiecte. Investitiile pe care le presupune punerea in practica a acestui concept nu sunt din randul celor fara impact asupra situatiei financiare. Bineinteles, poti echivala situatia orientandu-te dupa un magazin de profil, cu preturi ok ale produselor columbofile.

Despre nevoia de aprovizionare a porumbeilor cu diverse suplimente si nutrienti pentru a dezvolta aptitudini de zbor remarcabile vei auzi multe. Nu te lua insa dupa orice zvon, riscand sanatatea porumbeilor tai. E mai bine sa te consulti mereu inainte cu un expert, cineva care te poate ghida bine in acest sens.

Sanatatea porumbeilor

La fel ca si in cazul nostru, al oamenilor, si in cel al porumbeilor corpul desfasoara anumite functii care ii mentin sanatatea. Acestea trebuie sa fie in armonie, pentru ca pasarile calatoare sa dezvolte un potential psific, fiziologic optim.

Inainte de a cumpara produse pentru porumbei deci, afla care sunt acei nutrienti care ii vor ajuta cu adevarat. Vei sti ca ai facut alegerea potrivita atunci cand vei vedea ca isi pot desfasura intreaga forta de zbor, cand vor fi in forma.

De asemenea, in functie de scopul administrarii unor medicamente pentru porumbei, vei putea spre exemplu valorifica deplin capacitatea lor de reproducere, rezultata in pui vigurosi la eclozionare. Dezvoltarea si cresterea va fi normala, ceea ce e de dorit.

Orice columbofil isi va dori porumbei sanatosi, iar un prim semn ca sunt astfel este faptul ca sunt linistiti, vioi. Cand ii vezi ca se misca usor, respectiv ca zboara fara a depune un efort insemnat in acest sens, ai si tu linistea ca te-ai ingrijit cum trebuie de ei. Sunt cateva detalii fizice care iti consolideaza linistea: umflaturi nazale pudrate si uscate, pleoape curate, ochi stralucitori, pene elastice si lucioase.

De altfel un porumbel sanatos este cel care ciuguleste cu pofta, care bea regulat apa, care prezinta pene curate in jurul orificiului cloacal. Aspectul normal al excrementelor este un alt indiciu in acest sens.

Legat de acest din urma aspect, va fi vorba despre o masa constanta, tare si omogena, sub forma unor mici sfere. Chiar si culoarea este un indicator al unui porumbel sanatos, iti spune daca ai asigurat acestora o ratie bogata in leguminoase, spre exemplu, daca prezinta un continut suficient de porumb, etc.

Pentru a avea astfel de rezultate satisfacatoare, trebuie deci sa alegi inspirat produsele pentru porumbei, suplimentele si diversele tratamente de care au nevoie in anumite perioade din an mai ales.

Nu fi indiferent nici fata de conditiile in care cresc porumbeii, de curatenia oferita, de recipientele din care mananca sau beau apa si asa mai departe. Toti sunt factori care ii vor influenta starea de sanatate si totodata performantele obtinute. Intra pe produsecolumbofile.ro si alege produsele potrivite pentru porumbeii tai.

Related Posts

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Leave a Reply