D'ale lu' Ianculescul

Adapatoarele pentru animale si ce trebuie sa stii despre acestea

 

Este cunoscut rolul hidratarii pentru sanatate. Acest aspect nu se reflecta doar in randul oamenilor; daca esti fermier, cu siguranta stii cat este de important un aport optim de apa pentru animale. Consumul de apa trebuie sa fie asigurat de acele dispozitive speciale de tipul adapatoarelor pentru ca animalele sa aiba acces ori de cate ori este necesar.

Indicat este sa iti orientezi atentia spre un magazin specializat in produse specifice pentru ferme. Un punct de reper este Superfarmland, cu centrul fizic in Cluj. Intocmai pentru ca produsele sa fie accesibile publicului larg, catalogul este disponibil si online pe Superfarmland.com.

Adapatoare potrivite pentru ferma ta

Conform normelor europene, o ferma moderna ar trebui sa fie dotata cu adapatoare pentru pasune pentru vaci sau orice alte animale adapostesti. In functie de talia animalelor, adapatoarele sunt de diferite tipuri. In randurile urmatoare sunt prezentate cateva tipuri de adapatoare pasune.

  • Adapatoare in functie de mobilitate

Aceste dispozitive se impart in general in fixe si mobile. Poti sa alegi varianta mobila daca este implicata relocarea animalelor. La Superfarmland, majoritatea modelelor sunt antiinghet, iar capacitatea difera in functie de numarul de animale pe care le detii.

  • Capacitatea

Aceasta specificatie este importanta datorita faptului ca influenteaza eficienta de hidratare optima a animalelor. Este importanta si dimensiunea animalelor cand ai de facut o asemenea alegere. In functie gabarit, necesarul de apa creste. Mai mult decat atat, este important ca modelele sa fie comode in utilizare.

  • Lucrarile de intretinere

Adapatoarele trebuie sa fie rezistente in timp, iar materialul sa fie usor de curatat si de intretinut. Curatenia si calitatea apei sunt factori esentiali in mentinerea sanatatii animalelor. Functiile suplimentare din dotarea adapatoarelor ar trebui sa fie vizate. Un exemplu este functia de filtrare. Un astfel de dispozitiv mentine apa curata fara risc de contaminare.

Functia antiinghet este necesara in special in perioadele cu temperaturi extreme. Acest factor practic este implementat si in adapatoarele pentru pasune de la Superfarmland.

Un alt articol ce te ajuta sa aduci un plus in siguranta animalelor este un gard electric pentru animale. Acesta are o functie dubla, fiind o alegere optima pentru protejarea fermei. Socurile electrice tin animalele in interiorul ocolului, iar pe de alta parte nu permite patrunderea pradatorilor.

In afara de rolul de protectie, un prim avantaj consta in investitia minima pe care o faci. Pe langa gardurile traditionale, cele electrice nu necesita atat de multe materiale. Mai mult decat atat, aceste garduri necesita intretinere minima, reusind sa isi indeplineasca rolul pe perioade indelungate.

Un alt avantaj consta in mobilitate. Un gard electric se poate demonta si monta ulterior unde este nevoie, fara un efort prea mare. Aceasta flexibilitate este vizata in special de crescatorii de ovine in momentul in care muta stana.

Pradatorii sunt tinuti la distanta. Astfel, ursii, lupii nu pot patrunde pentru a aduce stricaciuni importante in ferma. Animalele pe care le intretii se vor obisnui treptat cu gardul, iar in timp nu se vor apropia de acesta.

Produsele pentru ingrijirea animalelor si pentru dotarea fermei sunt variate. Principiile ce ghideaza echipa Superfarmland se refera la cel al sigurantei animalelor si al dorintei de a usura munca fermierilor. Informatii suplimentare poti sa gasesti pe site-ul oficial pe Superfarmland.com.

Related Posts

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Leave a Reply