D'ale lu' Ianculescul

Informatii generale despre fierastraie electrice

Atunci cand lucrati cu cherestea, un fierastrau circular portabil este un instrument foarte util, cu o varietate de utilizari, care va poate fi de foarte mare ajutor.

Ce este un fierastrau?

Un fierastrau circular este un ferastrau electric care este prevazut cu o lama rotunda plana pentru a taia lemn, metal sau plastic in functie de lama selectata.

Aceste fierastraie electrice dispun de un maner cu comutator de declansare, o piulita arbore pentru a tine lama in pozitie si asigura o protectie pentru ca operatorul sa nu atinga lama de filare. In plus, ferastraiele circulare au ajustari de inaltime / adancime si inclinare. Consultati manualul de operatii al ferastraului circular pentru specificatii.

Cum sa utilizati in siguranta un fierastrau circular?

Este deosebit de important sa se poarte o protectie la ochi atunci cand se utilizeaza un ferastrau circular electric. Pentru a utiliza in siguranta un fierastrau circular, selectati lama potrivita pentru lucrare, atasati lama ferm la ferastrau folosind piulita arborelui, apoi reglati placa de baza pentru inaltimea corecta si inclinarea corespunzatoare pentru lucrare.

Cand sunteti gata sa taiati, conectati ferastraul la o priza electrica, tineti bine manerul, aliniati lama in apropierea (nu atingeti) marcajului de taiat, apasati comutatorul de siguranta, dupa care apasati comutatorul de declansare.

Urmati incet marcajul de taiere. Cand este aproape gata, asigurati-va ca, capatul lemnului taiat este tinut si nu se va despica din cauza greutatii neacceptate. Pentru siguranta, amintiti-va ca dintii sunt ascutiti si nu trebuie plasati pe suprafete pe care le-ar putea deteriora.

Cum pastram un fierastrau electric?

Ferastraiele circulare necesita curatare periodica cu o pensula de vopsea neutilizata sau cu o sursa de aer pentru indepartarea rumegusului. Lamele unui fierastrau circular de calitate mai buna pot fi ascutite profesional daca este necesar. Lamele mai putin costisitoare sunt mai economice de inlocuit.

Ce avantaje are un fierastrau circular?

O asemenea unealta are mai multe avantaje, insa dintre acestea amintim doar cateva foarte importante:

  • Un fierastrau electric circular este un fierastrau cu putere foarte versatila, cu care puteti face o varietate de taieturi.
  • Un asemenea fierastrau este foarte portabil si necesita un spatiu de stocare mult mai mic.

In cazul in care veti alege sa folositi un astfel de fierastrau electric, veti putea taia bucati lungi de lemn si piese care nu pot fi incarcate pe un ferastrau de masa.

Ce alte tipuri de fierastraie electrice mai exista?

Ei bine, noi am discutat despre fierastraiele electrice circulare in acest articol, dar exista si diferite alte tipuri de fierastraie electrice, precum drujba de exemplu, sau fierastrau cu brat radial, fierastrau de masa, fierastrau circular de masa multifunctional, fierastrau cu banda, fierastrau circular cu masa pentru taieri inclinate, fierastrau circular unghiular, iar exemplele pot continua.

In cazul in care indiferent de care dintre aceste tipuri de fierastraie aveti nevoie, va puteti indrepta atentia spre casaidea.ro, acolo unde le veti putea descoperi la cele mai atractive preturi. In plus, veti putea descoperi multe alte scule electrice profesionale, truse de chei sau alte scule de mana.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply