D'ale lu' Ianculescul

Informatii generale despre fierastraie electrice

Atunci cand lucrati cu cherestea, un fierastrau circular portabil este un instrument foarte util, cu o varietate de utilizari, care va poate fi de foarte mare ajutor.

Ce este un fierastrau?

Un fierastrau circular este un ferastrau electric care este prevazut cu o lama rotunda plana pentru a taia lemn, metal sau plastic in functie de lama selectata.

Aceste fierastraie electrice dispun de un maner cu comutator de declansare, o piulita arbore pentru a tine lama in pozitie si asigura o protectie pentru ca operatorul sa nu atinga lama de filare. In plus, ferastraiele circulare au ajustari de inaltime / adancime si inclinare. Consultati manualul de operatii al ferastraului circular pentru specificatii.

Cum sa utilizati in siguranta un fierastrau circular?

Este deosebit de important sa se poarte o protectie la ochi atunci cand se utilizeaza un ferastrau circular electric. Pentru a utiliza in siguranta un fierastrau circular, selectati lama potrivita pentru lucrare, atasati lama ferm la ferastrau folosind piulita arborelui, apoi reglati placa de baza pentru inaltimea corecta si inclinarea corespunzatoare pentru lucrare.

Cand sunteti gata sa taiati, conectati ferastraul la o priza electrica, tineti bine manerul, aliniati lama in apropierea (nu atingeti) marcajului de taiat, apasati comutatorul de siguranta, dupa care apasati comutatorul de declansare.

Urmati incet marcajul de taiere. Cand este aproape gata, asigurati-va ca, capatul lemnului taiat este tinut si nu se va despica din cauza greutatii neacceptate. Pentru siguranta, amintiti-va ca dintii sunt ascutiti si nu trebuie plasati pe suprafete pe care le-ar putea deteriora.

Cum pastram un fierastrau electric?

Ferastraiele circulare necesita curatare periodica cu o pensula de vopsea neutilizata sau cu o sursa de aer pentru indepartarea rumegusului. Lamele unui fierastrau circular de calitate mai buna pot fi ascutite profesional daca este necesar. Lamele mai putin costisitoare sunt mai economice de inlocuit.

Ce avantaje are un fierastrau circular?

O asemenea unealta are mai multe avantaje, insa dintre acestea amintim doar cateva foarte importante:

  • Un fierastrau electric circular este un fierastrau cu putere foarte versatila, cu care puteti face o varietate de taieturi.
  • Un asemenea fierastrau este foarte portabil si necesita un spatiu de stocare mult mai mic.

In cazul in care veti alege sa folositi un astfel de fierastrau electric, veti putea taia bucati lungi de lemn si piese care nu pot fi incarcate pe un ferastrau de masa.

Ce alte tipuri de fierastraie electrice mai exista?

Ei bine, noi am discutat despre fierastraiele electrice circulare in acest articol, dar exista si diferite alte tipuri de fierastraie electrice, precum drujba de exemplu, sau fierastrau cu brat radial, fierastrau de masa, fierastrau circular de masa multifunctional, fierastrau cu banda, fierastrau circular cu masa pentru taieri inclinate, fierastrau circular unghiular, iar exemplele pot continua.

In cazul in care indiferent de care dintre aceste tipuri de fierastraie aveti nevoie, va puteti indrepta atentia spre casaidea.ro, acolo unde le veti putea descoperi la cele mai atractive preturi. In plus, veti putea descoperi multe alte scule electrice profesionale, truse de chei sau alte scule de mana.

Related Posts

Jamaica, un paradis al experiențelor autentice

Jamaica este mult mai mult decât o destinație turistică, este o invitație la a trăi, a simți și a experimenta, unde lucrurile mărunte din viață devin extraordinare. Nu…

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Leave a Reply