D'ale lu' Ianculescul

Este centrala pe peleti o solutie pentru apartamente?

Suntem obisnuiti cu ideea de centrala termica pentru locuinte de tip apartamente, dar asta nu inseamna ca nu exista si alte optiuni privind sistemul de incalzire. Centrala pe peleti este un concurent acerb si aduce in discutie cat de rentabila este masa lemnoasa drept combustibil pentru sistemul de incalzire al unei locuinte.

In variantele actuale astfel de centrale sunt mai compacte, eficiente si usor de instalat. Acestea sunt criterii esentiale cand vine vorba de sistemul de incalzire al unui apartament.

Astfel de optiuni se regasesc in magazine de specialitate precum Bricolaj Market. Fornello, KEPO sau Ferroli sunt doar cateva dintre brandurile regasite in catalogul lor. Desigur ca privind alegerea, altele sunt caracteristicile ce primeaza.

Centrala pe peleti – ce avantaje prezinta

O astfel de centrala include un controler, rezervor, arzator, cazanul fiind echipat cu pompa de circulatie, vas de expansiune, supapa de siguranta.

Pentru ca presupune arderea masei lemnoase, sistemul este considerat unul ecologic si eficient. Evacuarea unei astfel de centrale poate fi o tubulatura de maximum 80 de mm, nefiind necesar cosul clasic.

Asadar, pentru cei care erau obisnuiti sa stie ca o centrala pe peleti se referea la sistem convenabil la case si poate spatii mari, iata ca modelele moderne demonstreaza ca sunt potrivite pentru o scara larga de utilizatori.

Pentru ca o astfel de centrala este relativ usor de instalat, prezinta siguranta si are dotari moderne, poate face fata cu succes randamentului termic dorit. Spre exemplu include senzori de gaz, de temperatura de asemenea, in timp ce prin functia controler poate fi setata temperatura de ardere, functionarea pompei de circulatie de asemenea.

Ajungem si la partea de maxim interes si anume la alimentarea centralei. Peletii sunt masa lemnoasa de fapt resturi de masa lemnoasa presate. Acestia au un cost foarte mic la achizitie asadar este unul dintre cele mai mari avantaje sa te bazezi pe arderea peletilor ca sursa pentru caldura locuintei.

Fata de electricitate, gaz masa lemnoasa este considerata eficienta si mai economica. Atentie insa si de unde cumparati peletii, ar trebui sa fie de calitate si de dimensiuni potrivite in functie de tipul de centrala, depozitati corect astfel incat sa nu fie expusi la umiditate.

Intr-un raport al eficientei si costurilor trebuie sa puneti necesarul de caldura a casei, suprafata acesteia, consumul de combustibil si poate nu in cele din urma si costurile de achizitie.

Foarte important de precizat este ca o investitie de acest gen este de asteptat sa fie durabila. In oferta de la Bricolaj Market centralele, cazanele si orice tip de achizitie dispune de garantia conform cu ceea ce producatorul specifica. O centrala pe peleti de la Fornello spre exemplu vine cu o garantie de 24 de luni.

Cat despre montaj si avizele necesare pentru clasa de centrale pe combustibil solid exista un caz aparte pentru ca se impun anumite masuri de siguranta, un proiect de instalare printre altele.

In vederea alegerii unei centrale de acest gen in raport cu ce inseamna necesitatea familiei dumneavoastra ar fi bine de discutat mai intai cu un specialist Bricolaj Market. Oferta lor este disponibila aici: https://www.bricolajmarket.ro/category/259/centrale-si-cazane.html.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *