D'ale lu' Ianculescul

Ce puteti vedea intr-o vacanta in Egipt?

Ati avut parte de un an plin de activitate la locul de munca, si cu multe activitati si in viata personala? Atunci, cu siguranta aveti nevoie de o vacanta cat mai departe de casa, pentru a uita de grijile cotidiene, si pentru a va putea reincarca bateriile pentru perioada urmatoare.

Ei bine, daca doriti sa aveti parte de o vacanta de vis, cu siguranta Travel Matters va poate duce in Egipt, acolo unde puteti vedea o multime de locuri interesante, si unde puteti avea parte de cea mai frumoasa vacanta de pana acum.

In cazul in care v-am facut curiosi, iata in continuare ce puteti vizita in Egipt:

Siwa Oasis

Coborand spre vest, Siwa este tonicul linistit la agitatia oraselor Egiptului. Aceasta oaza minunata, inconjurata de plantatii de palmieri si de numeroase izvoare de apa proaspata, este una dintre cele mai pitoresti locuri din Desertul de Vest.

Orasul este centrat in jurul ruinelor unei cetati uriase din caramida, care domina vederea. Acesta este un punct de pornire in calatorii sau un loc pentru a poposi pentru cateva zile, precum si o baza excelenta pentru a planifica aventuri in desertul inconjurator.

Alexandria

Cel mai european dintre orasele Egiptului, Alexandria are o istorie cu care nu se pot mandri alte orase. Infiintata de Alexandru cel Mare, casa Cleopatrei si orasul renegat razzmatazz al Mediteranei pentru o mare parte din viata sa, acest oras de pe litoral are o atmosfera atragatoare, care nu poate fi batuta.

Desi astazi exista putine ramasite istorice ale trecutului sau ilustru, acesta este un loc facut pentru o plimbare fara tinta de-a lungul coastei Corniche, unde puteti sa va opriti la cafenele si unde puteti de-asemenea sa faceti cumparaturi.

Manastirea Sf. Ecaterina

Una dintre cele mai vechi manastiri din lume, Sf. Ecaterina se afla la poalele Muntelui Sinai, unde se spune ca Moise a primit cele Zece Porunci. Aceasta manastire a desertului gazduieste o colectie incredibila de iconografie religioasa, arta si manuscrise (unele dintre ele putand fi vazute in muzeul din incinta), precum si arbustul ars.

Pentru majoritatea vizitatorilor, o excursie la St. Catherine implica, de asemenea, o excursie pe Muntele Sinai pentru a vedea un rasarit sau un apus de soare. Luati drumul de camila pentru traseul usor sau urcati pe faimosii Pasi ai pocaintei daca doriti vederi mai bune.

Sinai de Sud

Centrul Egiptului pentru distractie pe plaja este regiunea Sinai de Sud de pe Peninsula Sinai. Sharm el-Sheikh este un complex in stil european, plin de hoteluri de lux, restaurante internationale si de foarte multe optiuni de divertisment. Dahab este un oras cu plaja mica, si este vizitat de catre cei care indragesc excursiile si aventurile desertului ca pe mare.

Templul Abydos

Templul Abydos este unul dintre cele mai fascinante comori artistice din Egiptul antic. Coloanele si zidurile sale ciudate, acoperite cu hieroglife frumoase si tablouri complicate, sunt viziuni fascinante. Vestea si mai buna este ca le puteti admira fara multime, deoarece, in ciuda frumusetii orbitoare, primeste putini vizitatori in comparatie cu templele din Luxor din apropiere.

Loc de scufundare Thistlegorm

Sub suprafata Marii Rosii se afla o alta lume fascinanta precum templele si mormintele de pe uscat. Printre numeroasele recifele de corali de pe malul coastei exista si o multime de naufragii care s-au scufundat in Golful Gubal al Golfului Marea Rosie si Golful Aqaba.

Dintre toate epavele, cea mai faimoasa este Thistlegorm, o nava de marfa din timpul celui de-al II-lea razboi mondial, care era pe cale sa reaprovizioneze trupele britanice cand a fost bombardata de germani in 1941.

Nil Cruise

Egiptul este definit de Nil. Pentru multi vizitatori, o croaziera de mai multe zile pe Nil, reprezinta motivul unei vacante in Egipt. Cele doua atractii faimoase ale unei croaziere din Nil sunt Templul lui Kom Ombo si Templul lui Horus din Edfu, unde se opresc toate marile nave de croaziera.

Daca preferati o experienta mai putin aglomerata si mai lenta, dar nu va deranjeaza, puteti sa calatoriti si pe Nil cu felucca (ambarcatiunile traditionale din Egipt, cu vele cu bordura de vant), care va permit de asemenea sa va creati propriul itinerar. Barcile de croaziera se indeparteaza atat de Luxor, cat si de Aswan, dar feluccasul poate fi inchiriat numai pentru calatorii de mai multe zile de la Aswan.

Related Posts

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare¬†este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Leave a Reply