D'ale lu' Ianculescul

10 greseli ale fotografului de nunta incepator

  1. Lipsa de experienta

In momentul in care ti-ai achizitionat un aparat foto profesionist, ai urmat un curs de fotografie, sau pur si simplu faci poze la fel cum bei apa, familia sau prietenii te vor ruga sau chiar recomanda sa faci fotografii pentru diverse evenimente.

Este important sa fii realist cu privire la capacitatile tale, nivelul tau de interes inainte de accepta sa faci pe fotograful de nunta – si mai mult sa fii platit pentru asta. Fii sincer cu mirii referitor la experienta ta si nu accepta decat daca intr-adevar esti interesat si faci asta cu cea mai mare responsabilitate.

Este imperios necesar sa ai cu tine aparatura potrivita, adica doua aparate foto si mai multe obiective, si cateva declansatoare de blit. Acestea trebuie sa le cunosti foarte bine, sa le stii toate setarile si chiar daca le stapanesti ar fi ideal ca mai intai sa fii fotograful secund, astfel incat sa furi meserie de la cei profesionisti.

  1. O expunere saracacioasa – rochia de mireasa alba este una din marile provocari ale unui fotograf de nunta. In cazul in care ii este data prea multa atentie, se transforma intr-o masa mare de alb, fara a i se prezenta detaliile; o subexpunere insa o face sa para gri si sordida. Din fericire, se poate corecta dupa fotografiere, si aparatele digitale ofera un avantaj, acela de a verifica automat, daca expunerea este una reusita, sau necesita  Ca si fotograf de nunta esti sfatuit sa fii atent la detaliile acestea si sa te informezi de pe diverse forumuri sau de la alti fotografi profesionisti, pentru a proceda corect si sa nu dezamagesti cea mai importanta persoana a evenimentului- mireasa.
  2. Un fundal dezorganizat, prea sobru, ori fad este un esec – cei mai multi fotografi de nunta profesionisti verifica inainte locatia evenimentului astfel incat sa identifice locurile cele mai potrivite pentru fotografii reusite. Cadrele nu trebuie sa fie neinteresante, simple, de exemplu captarea cuplului in usa bisericii, creaand astfel un fel de rama, este mai interesanta decat sa ii fotografierea lor in fata unui tufis.
  3. Lumina soarelui – prieten sau dusmanul fotografului. Utilizarea luminii naturale este o adevarata arta, aceasta putand sa ne ajute sau nu la crearea unor poze memorabile, sau sa le strice. Chiar daca avem un fundal primitor, daca protagonistii se stramba, incrunta sau strang din ochi din cauza unei lumini puternice a soarelui, poza va fi una nesatisfacatoare.
  4. Lipsa contactului visual – Unul din dezvantajele faptului ca nu ai experienta este ca poti pierde anumite detalii in ceea ce priveste momentele de tandrete ale cuplului. Inarmat cu multa rabdare si o mare atentie la detalii, ca fotograf de nunta,  trebuie sa fii vigilent sa captezi momentele nu doar importante dar si mai deosebite ale evenimentului.
  5. Un moment cheie lipsa- aceasta reprezinta o problema destul de mare daca protagonisti te-au rugat sa il captezi si tu ai uitat. E absolut necesar sa vorbesti cu mirii si sa stabilesti care le sunt asteptarile si poate sa gasesti printre invitati o persoana sa te ajute sa identifici persoanele cheie.
  6. Defectiuni tehnice – aparute din propria ta vina (de exemplu ai scapat o lentila sau chiar aparatul) sau a echipamentului, nu trebuie sa reprezinte un impediment in a-ti duce la bun sfarsit treaba. Un avantaj al oricarui profesionist de foto video nunta, e sa aibe mai multe aparate de fotografiat, astfel incat sa nu trebuiasca sa schimbi lentile.
  7. Fotografii de grup dezorganizat – o nunta mare cu multi invitati reprezinta o adevarata provocare atunci cand incerci sa faci fotografii de grup. Astfel, cei mai importanti invitati sunt pusi langa miri, cei mai inalti la capatul randului, de-o parte si de alta sau in spatele celor mai scunzi, iar o poza reusita e facuta cu invitatii prinsi pe o scena ori pe support inalt (cum ar fi scarile de la biserica). Va poate ajuta un invitat care e sufletul petrecerii, sa ii organizeze, iar pentru a evita ca invitatii sa clipeasca, ei pot inchide ochii, numarati pana la trei si ei ii deschid, moment in care faceti poza.
  8. Omiterea detaliilor – este interzisa, astfel ca, nu trebuie sa uitam de amanuntele pe care mireasa le-a ales: decoratiile de la masa, meniurile, cardurile de nume, florile, tortul, si chiar banalul pahar de sampanie. Acestea vor da un farmec aparte albumului, iar mireasa cu siguranta va fi incantata de rezultat.
  9. Pozele tip JPEG – ocupa mult spatiu, ceea ce nu ne ajuta in cadrul unui astfel de eveniment, cand vrem sa surprindem atat de multe. Pentru a ne usura munca suntem sfatuiti sa faceti poze de tip RAW.

Cu siguranta veti gasi mult mai multe sfaturi pe site-uri specializate, poti cere ajutorul unor profesionisti pentru a capata experinta, iar ca fotograf de nunta incepator, este indicat sa fiti pregatiti pentru orice situatie.

Related Posts

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Leave a Reply