D'ale lu' Ianculescul

De ce mapele de prezentare au un rol definitoriu

Ca un dosar de buzunar. Asa pot fi caracterizate mapele de prezentare care au un rol foarte bine definit in prezentarea unei companii pe care doriti sa o promovati. Acestea pot fi personalizate in functie de politica de marketing a companiei. Mapele de prezentare cuprind numeroase materiale si documente ce au ca destinatie clientii sau potentialii clienti.

Printre aceste documente se regasesc listele de preturi ori diverse brosuri pentru materiale publicitare, acestea fiind doar doua dintre multele exemple ce pot fi date. Tot ceea ce va intereseaza pentru a oferi clientului despre compania pe care o promovati in cadrul diverselor evenimente va trebui sa contina acea mapa de prezentare.

Acestea fac parte din categoria materialelor de marketing ce nu trebuie sa lipseasca nici unei companii, cu atat mai mult celor ce activeaza in domeniul vanzarile. Ca si reprezentanti ai unei companii, mapele de prezentare si cateva carti de vizita nu trebuie sa va lipseasca din geanta. De aceea, aceasta trebuie pregatita pana in cel mai mic detaliu, deoarece oricine isi doreste sa faca o impresie buna de prima data.

Aceasta conteaza in viitoarele relatii cu clientii. Asadar, materialele de marketing prezente in mapa de prezentare sunt foarte importante si va ajuta in promovarea afacerii, fiind primul pas, dar si cel mai important in incheierea unor contracte care au in coada multe zero-uri. Designul mapei trebuie sa fie in conformitate cu catalogul si sa fie pastrata linia grafica a celorlalte materiale de marketing pe care le veti folosi.

Aspectul profesional este el care defineste alegerea clientului, de aceea este recomandat sa aveti mare grija in ceea ce priveste aspectul exterior. Daca nu aveti cunostinte de grafica, apelati la ajutorul unui profesionist pentru a fi siguri de rezultate si reusita.

Ce nu trebuie sa lipseasca

Din interiorul mapei de prezentare nu trebuie sa lipseasca logo-ul, dar si datele de contact ale companiei: adresa unde aceasta poate fi gasita, numar d etelefon, fax, adresa de mail, numerele de telefon ale directorilor de marketing etc. Tot ce considerati important si care sa va ajute trebuie sa se afle in acea mapa. Practic, aceasta este oglinda in care se uita fiecare client interesat si vede compania.

Nu uitati ca foarte important este in primul rand sloganul companiei, dupa care urmeaza cateva poze sugestive care sa puna in evidenta compania, dar si produsele aflate la vanzare, dar si cateva cuvinte care sa le descrie pe fiecare in parte.

Potrivit specialistilor, dimensiunea standard a mapelor de prezentare este cu 1-2 cm mai mare decat cea a unei coli A4, avand incorporate doua buzunare ce vor fi folosite la cartile de vizita. Clientul poate solicita firmei un CD cu prezentarea acesteia ori un DVD. Daca doriti sa iesiti pe piata cu ceva diferit, alegeti ceva nou care sa atraga ochiul clientului.

Related Posts

Jamaica, un paradis al experiențelor autentice

Jamaica este mult mai mult decât o destinație turistică, este o invitație la a trăi, a simți și a experimenta, unde lucrurile mărunte din viață devin extraordinare. Nu…

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Leave a Reply