Ca un dosar de buzunar. Asa pot fi caracterizate mapele de prezentare care au un rol foarte bine definit in prezentarea unei companii pe care doriti sa o promovati. Acestea pot fi personalizate in functie de politica de marketing a companiei. Mapele de prezentare cuprind numeroase materiale si documente ce au ca destinatie clientii sau potentialii clienti.
Printre aceste documente se regasesc listele de preturi ori diverse brosuri pentru materiale publicitare, acestea fiind doar doua dintre multele exemple ce pot fi date. Tot ceea ce va intereseaza pentru a oferi clientului despre compania pe care o promovati in cadrul diverselor evenimente va trebui sa contina acea mapa de prezentare.
Acestea fac parte din categoria materialelor de marketing ce nu trebuie sa lipseasca nici unei companii, cu atat mai mult celor ce activeaza in domeniul vanzarile. Ca si reprezentanti ai unei companii, mapele de prezentare si cateva carti de vizita nu trebuie sa va lipseasca din geanta. De aceea, aceasta trebuie pregatita pana in cel mai mic detaliu, deoarece oricine isi doreste sa faca o impresie buna de prima data.
Aceasta conteaza in viitoarele relatii cu clientii. Asadar, materialele de marketing prezente in mapa de prezentare sunt foarte importante si va ajuta in promovarea afacerii, fiind primul pas, dar si cel mai important in incheierea unor contracte care au in coada multe zero-uri. Designul mapei trebuie sa fie in conformitate cu catalogul si sa fie pastrata linia grafica a celorlalte materiale de marketing pe care le veti folosi.
Aspectul profesional este el care defineste alegerea clientului, de aceea este recomandat sa aveti mare grija in ceea ce priveste aspectul exterior. Daca nu aveti cunostinte de grafica, apelati la ajutorul unui profesionist pentru a fi siguri de rezultate si reusita.
Ce nu trebuie sa lipseasca
Din interiorul mapei de prezentare nu trebuie sa lipseasca logo-ul, dar si datele de contact ale companiei: adresa unde aceasta poate fi gasita, numar d etelefon, fax, adresa de mail, numerele de telefon ale directorilor de marketing etc. Tot ce considerati important si care sa va ajute trebuie sa se afle in acea mapa. Practic, aceasta este oglinda in care se uita fiecare client interesat si vede compania.
Nu uitati ca foarte important este in primul rand sloganul companiei, dupa care urmeaza cateva poze sugestive care sa puna in evidenta compania, dar si produsele aflate la vanzare, dar si cateva cuvinte care sa le descrie pe fiecare in parte.
Potrivit specialistilor, dimensiunea standard a mapelor de prezentare este cu 1-2 cm mai mare decat cea a unei coli A4, avand incorporate doua buzunare ce vor fi folosite la cartile de vizita. Clientul poate solicita firmei un CD cu prezentarea acesteia ori un DVD. Daca doriti sa iesiti pe piata cu ceva diferit, alegeti ceva nou care sa atraga ochiul clientului.