D'ale lu' Ianculescul

Importanta transportului maritim

Transportul maritim prezinta si astazi o importanta deosebita in randul transporturilor internationale, reprezentand o cale eficienta prin intermediul careia sa se poata realiza schimburi economice de bunuri materiale.

Este o activitate ce implica transportarea produselor peste diverse suprafete ale apei (oceane, mari, lacuri, rauri sau canale) cu ajutorul unor ambarcatiuni.

In general, majoritatea oamenilor au dificultati cu privire la alegerea unui tip de serviciu potrivit pentru transportul necesar acestora. Transportul maritim a devenit universal cunoscut pentru ca rolul sau este unul esential din punct de vedere economic, social, strategic si politic, pentru toti cei care au nevoie sa transporte mase mari de marfuri.

Avantajele aduse de transportul maritim

Inainte de a alege tipul de transport care ti se potriveste cel mai bine, este important sa ai in vedere care sunt avantajele pe care acesta ti le va furniza, nu doar sa te asiguri de protectia bunurilor ce trebuie sa ajunga la o anumita destinatie.

Unul dintre cele mai importante lucruri cunoscute despre transport maritim este faptul ca ofera o modalitate ieftina si accesibila de a transporta marfurile. Acest tip de serviciu se remarca pentru ca este utilizat, in principal, pentru a transporta marfuri in afara tarii.

Este o cale extrem de potrivita atunci cand este vorba de efectuarea unui transport cu incarcaturi foarte mari, cum este mobila sau alte lucruri care impun o manuire cu atentie, detinand cel mai mare volum de marfuri transportate. Un singur vapor poate sa transporte acelasi cargo care ar fi echivalentul a unei duzini de trenuri sau a unor sute de camioane.

Un lucru foarte important legat de transportul maritim este faptul ca este caracterizat de emisii scazute de CO2, comparativ cu multe alte mijloace de transport moderne, in special transportul rutier sau cel de cale ferata.

Datorita conditiilor avantajoase oferite de transport, cei mai multi clienti opteaza pentru calea maritima atunci cand trebuie sa expedieze marfuri sau masinarii. Capacitatile de transport variza de la cateva sute la cate sute de mii de tone.

Punctul de legatura dintre expeditor si destinatar in transportarea marfurilor este asigurata de nava maritima. Cu privire la navele de transport si caracteristicile acestora, este important de mentionat ca tehnologia este in plina dezvoltare, iar facilitatile si functiile pe care le prezinta sunt din ce in ce mai moderne. Viteza de deplasare este una mult mai mica in comparatie cu alte mijloace de transport din cauza rezistentei opuse de apa la inaintare.

Cu toate ca transportul aerian este preferat in cea mai mare parte, datorita faptului ca asigura o promptitudine mult mai mare, cel maritim ramane totusi cea mai eficienta solutie, mai ales datorita sigurantei pe care o garanteaza, dar si a preturilor avantajoase.

Serviciile Heavy Cargo Spedition

Heavy Cargo Spedition este o firma care ofera servicii de transport de inalta calitate pentru orice tip de marfa atat pentru un container complet, cat si pentru un grupaj.

Printre serviciile asigurate de aceasta echipa se numara: transport local pana la portul de export/import, intocmirea formalitatilor vamale si a documentatiei de transport, depozitarea marfii si preluarea pe nava a containerului din orice destinatie a lumii.

Related Posts

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Leave a Reply