D'ale lu' Ianculescul

Cele mai mari beneficii ale inotului

Inotul este un sport util pentru toate persoanele, incepand de la copii el poate fi practicat pana la cele mai inaintate varste. Inotul poate fi practicat de catre cei sanatosi tun, dar si de catre cei care sufera de diferite afectiuni, si care se pot trata prin inot.

Acest sport poate fi potrivit pentru persoanele care sufera de diferite afectiuni

Inotarea poate fi o forma sigura si adecvata de exercitii pentru persoanele cu anumite probleme de sanatate preexistente, inclusiv:

  • Astmul: mediul umed al piscinei poate reprezenta o alegere buna pentru cei cu astm bronsic, in timp ce exercitiile de respiratie asociate cu inotul pot ajuta la extinderea capacitatii pulmonare si pot oferi oamenilor cu astm mai mult control asupra respiratiei. Cei care sufera de astm bronsic pot chiar sa practice inotul de perormanta. Fostii olimpici Adrian Moorhouse si Rebecca Adlington se pot numara printre numarul mare de inotatori renumiti care sufera de astm.
  • Artrita: Dat fiind faptul ca este un sport cu impact zero, inotul poate fi excelent pentru persoanele care sufera de artrita. Practicarea acestui sport intinde muschii, iar mai mult decata atat imbunatateste postura si are un efect calmant asupra intregului corp.
  • Scleroza multipla (MS): Deoarece inotul mentine membrele in picioare , poate fi benefic pentru cei care sufera de MS.

In general, este considerat sigur pentru femeile insarcinate

Inotul este, deasemenea o modalitate foarte buna pentru femeile gravide sa se mentina in forma. Nu exista dovezi ca clorul are efecte negative asupra sarcinii dvs., insa in timp s-a dovedit util ca inotul este util in a reduce riscul nasterilor prenatale si al malformatiilor congenitale. Nu uitati sa consultati medicul inainte de a incepe orice forma de antrenament – in special in timpul sarcinii.

Poate imbunatati somnul

Inotul (ca si alte exercitii aerobice) poate ajuta oamenii sa aiba parte de un somn bun. Potrivit mai multor studii si cercetari efectuate in ultimii ani, exercitiul are o legatura convingatoare cu calitatea somnului, iar activitatile intense precum inotul pot chiar ajuta oamenii sa adoarma mai repede.

Va poate ajuta sa traiti mai mult

Potrivit studiului longitudinal al Centrului Aerobic, inotul poate reduce riscul de a muri cu aproape 50%, o rata semnificativ mai mare decat cea a alergarii, a mersului pe jos sau, fara indoiala, a unui stil de viata sedentar.

Studiul a fost efectuat pe o perioada de 32 de ani si, desi a fost efectuat numai asupra barbatilor, nu exista niciun motiv real pentru care efectele ar trebui sa fie diferite pentru femei.

Tinand cont de toate aceste detalii, nu putem decat sa recunoastem ca inotul este cel mai placut si cel mai util sport. Cei care nu stiu sa inoate dar isi doresc sa invete, pot opta pentru cursuri inot de la initiereinot.com, iar astfel vor invata sa inoate de la instructori profesionisti.

Inotul este sportul care poate fi invatat si practicat la orice varsta, asa ca pot exista cazuri in care parintii invata sa inoate in acelasi timp cu copiii. Exista deasemenea instructori inot pentru copii si instructori inot pentru adulti.

Related Posts

Regim hotelier in cele mai bune conditii

Atunci cand este necesar sa te deplasezi intr-un alt oras si totusi nu iti doresti sa platesti prea multi bani pe un hotel, regimul hotelier este cea mai…

Accesorii si echipamente pentru domeniul industrial

In zilele noastre, automatizarea si digitalizarea sistemelor de instalatii, constructii si multe altele au o contributie ridicata asupra a ceea ce se intampla pe parcurs. Cele doua proceduri…

Decoratiuni deosebite pentru un aspect minunat al casei

Decoratiunile sunt produse care ne fac sa ne simtim bine, sa fim relaxati in propria casa, sa infrumusetam diferite locuri si sa le oferim un alt aspect. Din…

La Decorator Shop ai oferte accesibile de vopsele lavabile pentru pereți interiori

În orice domeniu ai nevoie de eficiență și calitate, cu atât mai mult cu cât îți desfășori munca în spații închise. Atât acasă sau la birou ai nevoie…

Invitatii pentru botez in culori diverse

Invitatia pe care o alegi pentru botezul copilului tau este cea care va oferi o mica impresie despre cum va fi petrecerea. Modul in care sunt facute si…

Animatori si distractie pentru petrecerea copiilor

Daca sarbatoresti ziua copiilor sau este vorba despre un botez si ai nevoie ca intreaga petrecere sa fie plina de divertisment, atunci cu siguranta poti apela la animatori…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *