D'ale lu' Ianculescul

Oportunitati in afaceri, prin inchirierea unei francize

A-ti infiinta o firma in ziua de astazi este foarte simplu. Ai posiblitatea sa mergi de unul singur la ghiseele Oficiului pentru Registrul Comertului sau sa aplici online la firmele specializate in asa ceva, unde procedura dureaza cateva minute.

Aceasta in cazul in care aveti toata documentatia pregatita. Infiintarea propru-zisa a unei firme dureaza cateva zile sau cateva saptamani, in cazul in care cazierul fiscal nu este chiar curat. Ce faceti insa dupa infiintarea firmei?

Ai pornit in gand cu o idee de afaceri, iar intre timp, dupa discutii cu prietenii sau cu partenerul de afaceri, ai ajuns la concluzia ca aceasta nu se mai potriveste planurilor tale?

Ai la dispozitie mai multe variante de lucru, printre care reanalizarea planului de afaceri si gasirea de noi idei de afaceri. Din ce in ce mai raspandite in ultima vreme sunt insa afacerile in franciza.

Acestea mai sunt numite si afaceri la cheie, in sensul ca vin deja cu o infrastructura implementata, cu o retea de vanzari bine pusa la punct si cu idei de amenajare a punctului de lucru deja puse in practica. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti locatia potrivita si sa te apuci de treaba.

Astfel, intr-o afacere de tip franciza, proprietarul sau francizorul iti pune la dispozitie toate cunostintele sale, oferindu-ti o modalitate de a face afaceri pe un model deja patentat.

De cele mai multe ori, o astfel de afacere este deja in desfasuare, francizorul punand la dispozitie si sisemele sale de mentenanta si de achizitii. Totul se face in baza platii francizei, adica a unei taxe anuale carese stabileste la semnarea contractului intre antreprenor si francizor.

Astfel, cumpararea unei francize poate reprezenta o alternativa viabila la inceperea unei afaceri pe cont propriu, chiar daca acest lucru aduce cu sine o serie de avanaje si dezavantaje.

In primul rand, o franciza iti ofera independenta unei afaceri de mici dimensiuni, dar care are in spate beneficiile unei retele de succes. Nu este necesar sa ai nici cine stie ce experienta pentru a demara o afacere in franciza. De obicei, francizorul ofera propriul training pentru tine si angajatii tai, astfel incat afacerea sa se desfasoare unitar, pe toata reteaua de vanzari.

Totodata, francizele au o rata de succes mai mare decat o afacere de tip start-up, pornita pe o idee proprie, de la zero. De altfel, s-ar putea sa te coste mai putin sa cumperi o franciza decat sa te apuci sa amenajezi un spatiu si sa cresti o afacere de la zero, chiar daca ideea ta este una asemanatoare.

Nu in ultimul rand, ca detinator de franciza, te poti bucura de avantajele unei publiciati la nivel national si de suport logistic, lucruri la care ar trebui sa muncesti din greu cu afacerea proprie.

Sunt insa si dezavantaje, cum ar fi conditiile stricte pe carele ai de indeplinit. Libertatea totala pe care o ai pe cont proporiu dispare odata ce ai semnat contractul de franciza, trebuind sa indeplinesti niste conditii stricte. In plus, trebuie sa imparti profitul cu francizorul, ceea ce, mai ales la inceputul unei afaceri, poate fi destul de frustrant.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply