Nu doar exteriorul masinii trebuie sa te preocupe, ci si interiorul acesteia, care este chiar mai important. Te-ai gandit vreodata ce miros ar avea masina ta, in lipsa unui odorizant auto?
Probabil ca nu. Iar asta pentru ca este acel accesoriu care pur si simplu exista acolo in masina, tot timpul. Numai in momentul in care se termina, fugi repede si cumperi altul, cu miros placut, pentru a-l inlocui.
Totusi, trebuie sa constientizezi ca rolul unui odorizant de masina este chiar important. Pana la urma, mirosul de masina noua dispare dupa cateva luni de la achizitie, iar in locul lui se vor impregna altele – miros de cafea, mancare, fum de tigara etc.
Tocmai din acest motiv ai nevoie in permanenta de un odorizant in masina, insa alegerea acestuia nu trebuie sa se faca la voia intamplarii.
Preturile unor odorizanti auto pot varia destul de mult, in functie de calitatea lor. Odorizantele ceva mai scumpe indica o calitate mai ridicata, avantajul lor fiind ca mentin o atmosfera placuta pentru o perioada mai lunga de timp.
In cele ce urmeaza iti ofer cateva sfaturi despre cum sa alegi odorizantul de masina potrivit, astfel incat sa nu mai pierzi un sfert de ora in fata raionului cu accesorii auto.
Ce forma ar trebui sa aiba odorizanul de masina?
Odorizantele de masina vin intr-o sumedenie de forme. Potem vorbi chiar despre zeci de modele. Aici totul tine de preferintele tale. Astfel, poti alege orice odorizant auto intr-o forma care crezi ca este reprezentativa pentru stilul tau si modelul de masina.
Ce tipuri de odorizante auto exista?
Pentru inceput, este bine sa stii ca odorizantele auto pot fi cu ulei, cu gel si cu aerosoli. Cele cu ulei sunt destul de populare, mai ales pentru eficienta pe care o prezinta.
Odata prinse de fantele de ventilatie ale autovehiculului, uleiul se imprastie cu circulatia aerului. In functie de cat de intens doresti sa simti parfumul, vei strange mai mult sau mai putin capacul.
Pentru persistenta indelungata este indicat sa alegi odorizantele auto cu gel. Avantajul lor este acela ca pot fi amplasate oriunde in masina, chiar si in porbagaj. Pe de alta parte, mirosul emanat de acest tip de odorizant nu este suficient de puternic.
Odorizantele auto de tip spray nu au o durata lunga de viata, iar scopul lor poate varia. In timp ce unele sunt potrivite pentru raspandirea parfumului, altele sunt gandite sa elimine mirosurile neplacute sau sa dezinfecteze aerul. In orice caz, actiunea lor rapida reprezinta un plus pentru soferi.
Daca te numeri printre cei deranjati de odorizantele care „atarna de oglinda retrovizoare”, poti opta pentru alte variante, cum ar fi cel tip spray sau cu gel. Partea buna la acestea este ca te vei bucura de parfumul lor placut, fara sa le vezi macar.
Cea mai frecventa intrebare – ce parfum sa aleg?
In afara de design, alegerea unui parfum este un lucru cat se poate de personal. Aroma poate provoca stari de bucurie, energie, somnolenta, poate stimula sau calma soferul si insotitorii sai.
In acelasi timp, poate fi extrem de intensa, chiar sufocanta si deranjanta. Astfel, este indicat sa alegi un miros care sa iti placa tie si in acelasi timp celor care calatoresc frecvent cu tine.
Categoria celor activi cu un stil de viata modern vor alege La Vita e Bella care imbina un buchet floral incantator de flori de portocal, iasomie si iris, cu arome fructate de coacaz negru si pere. Rezultatul? Un parfum incantator, modern si fresh, ideal pentru calatoriile pe distante lungi.
Cei cu gandul inca la vacanta din care tocmai s-au intors vor tinde catre arome usor revigorante, precum Pacific si Atlantic.
In schimb, odorizantele auto cu aroma de cafea sunt o optiune populara printre cei care isi incep diminetile savurand o ceasca de cafea. Mirosul de lamaie si vanilie este benefic pentru cei dornici de racorire, prospetime si putere de concentrare in timpul deplasarilor.
Cat priveste producatorul, recomandarea mea este KIFRA. Odorizantele sub acest nume au un raport calitate-pret excelent. Poti verifica asta, accesand site-ul Quartzauto.ro.