D'ale lu' Ianculescul

Ce contine si cat costa un kit cos fum centrala peleti

Centralele pe peleti sunt o sursa de caldura si apa calda foarte apreciata in special de catre persoanele care locuiesc la casa si pot sa dedice o camera tehnica unui asemenea echipament. De aceea, sunt multe situatii in care este necesar sa achizitionam un kit cos fum centrala peleti.

Ce contine si cat costa un kit cos fum centrala peleti

Ce contine un kit cos fum centrala peleti?

Un asemenea kit contine cateva piese care variaza in functie de distanta la care punem centrala pe peleti fata de peretele in care avem data gaura pentru cos si de obstacolele si geografia incaperii respective. De foarte multe ori este nevoie doar de o prelungire simpla, fara alte adaosuri.

In alte cazuri este nevoie de coturi, de prelungiri diferite ca marime (exista prelungiri de jumatate de metru si prelungiri de un metru lungime)  si de un teu condens centrala pe peleti.

La acestea trebuie sa adaugam si garnituri de etanseizare precum si,  neaparat, grila de capat de evacuare care scuteste orice proprietar de centrala pe peleti de accidente neprevazute venite din exterior.

Cat costa un kit cos fum centrala peleti?

Un asemenea kit, asa cum am mai spus, poate sa contina mai multe piese, de aceea, costul lui nu este standard. La un calcul aproximativ, putem constata ca, spre exemplu, la shop-einstal.ro, o prelungire kit cos fum centrala peleti de un metru costa circa 60 ron iar o prelungire kit cos fum centrala peleti de 50 de centimetri, cu acelasi diametru, costa 40 de lei.

Un teu (daca este necesar) costa 130 ron cu tva inclus iar pretul unei garnituri de etanseizare, daca este necesara, este undeva in jurul a 30 ron.

Pretul unui cot pentru un kit cos fum centrala peleti este de 40 de lei cu tva-ul inclus iar un terminal din inox vertical cu diametrul de 80 de milimetri costa circa 80 ron.

Pentru un terminal din inox cu acelasi diametru de 80 milimetri dar orizontal, adica cu grila plasata orizontal, pretul este de 40 ron, tva inclus.

Evident, preturile si necesarul sunt estimative, la momentul acesta. In realitate, fara ajutorul personalului de specialitate din magazinele de profil, fara instructiunile primite din partea producatorului de cazane in functie de modelul avut acasa, nu se poate configura un kit cos fum centrala peleti care sa functioneze corect si sa mentina centrala in viata mult timp.

Din aceasta cauza, desi pare simplu, nu este recomandat ca aceasta operatiune sa fie facuta de catre proprietar ci de catre un instalator.

Este foarte adevarat ca pentru unele tipuri de centrale se gasesc in magazinele de specialitate kituri complete, insa, cel mai bine pentru centralele pe peleti care nu beneficiaza de asa ceva, este sa fie configurate dupa necesitatile spatiului in care au fost amplasate.

Pentru siguranta casei in care este amplasata, este bine de stiut ca orice improvizatie (realizarea cosului din materiale gasite prin casa sau tuburi de hota sau tevi oarecare) este interzisa.

Din cauza acestor improvizatii se intampla accidente foarte des in care, din pacate, se pierd vieti omenesti pe langa pierderile materiale.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply