D'ale lu' Ianculescul

Secretele unei plantatii de aronia profitabile

Din ce in ce mai multa lume se intereseaza astazi de fructele de aronia, datorita proprietatilor miraculoase pe care le poseda. Acestea sunt o adevarata sursa de vitamine si de fibre pentru organismul uman, dovedind proprietati stiintifice chiar in reglarea anumitor functii ale organismului.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca fructele de aronia contin mai multi antioxidanti decat ciresele sau chiar murele si coacazele negre, considerate pana acum printre primele fructe la acest capitol. Nu in ultimul rand, s-a constatat ca acestea au un continut ridicat de fibre alimentare, ajutand astfel la reglarea functiilor de digestie ale organismului.

Prin urmare, consumul regulat de fructe sau suc de aronia reduce constipatia si auta la mentinerea unui tract intestinal sanatos. Dincolo de toate acestea insa, cultivarea fructelor de aronia poate fi o adevarata afacere.

Acest lucru a fost speculat deja de dezvoltatori din vestul tarii, care au infiintat culturi de aronia pe suprafete intinse, cu niste profituri demne de toata invidia. Sa vedem insa ce trebuie sa faci pentru a avea o cultura de aronia cat de cat profitabila.

Reguli de plantare

In primul rand, trebuie sa respecti unele reguli in ceea ce priveste plantarea. Din acest punct de vedere, trebuie sus ca aronia este un arbust originar din America de Nord, care a fost insa rapid naturalizat si pe meleagurile noastre.

Acesta creste cu succes in vestul tarii, beneficiind de climatul de aici. Arbustul de aronia si fructele sale sunt asemanatoare cu cele de coacaze. Fructele sunt insa ceva mai mari, de culoare violet inchis, cu samburi de mici dimensiuni.

Plantarea este indicat sa se faca primavara sau toamna, avand in vedere ca in aceste anotimpuri pamantul este deja mai bogat in apa, din cauza precipitatiilor abundente sau a topirii zapezilor.

Chiar si in lipsa precipitatiilor insa, este indicat sa procedati la asigurarea unui sistem de irigatii eficient, in conditiile in care arbustul si fructele de aronia sunt mari iubitoare de apa. Acestea au nevoie de apa din belsug in special in perioada aparitiei fructelor, dar si in primele saptamani dupa plantare, pentru prinderea radacinilor.

Bio sau traditional?

In rest, arborele de aronia nu este atat de pretentios. Pentru profitabilitate maxima insa, recomandarea specialistilor vizeaza cultivarea de aronia cu beneficii bio.

Fructele din aceasta categorie au mare cautare la export, astfel incat putem spune ca piata de desfacere este garantata. In schimb, cultura bio de aronia presupune niste cheltuieli mai mari, incepand de la tratarea pamantului inainte de plantare, pana la cresterea si recoltarea fructelor.

Related Posts

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei¬†salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare¬†este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Leave a Reply