D'ale lu' Ianculescul

Cazanul pe lemne, solutia ideala de incalzire

In sezonul rece incalzirea reprezinta obiectivul principal al tuturor proprietarilor. Fiecare proprietar doreste sa-si incalzeasca eficient caminul si sa ofere familiei sale cele mai bune conditii de trai.

Un cazan pe lemne de la Liepsnele poate fi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne dorim sa combatem temperaturile reduse de afara si sa asiguram familiei noastre un confort termic cat mai bun.

Cazanele pe lemne Liepsnele pot functiona atat cu tiraj natural cat si cu tiraj fortat, iar sistemul de incalzire poate fi inchis dar si deschis. Intregul sistem de incalzire care functioneaza cu ajutorul lemnelor este unul inovativ, iar instalarea trebuie efectuata respectand indicatiile din cartea tehnica a centralei.

Cerinte privind cosurile de fum pentru siguranta si eficienta sporita

Un randament excelent poate fi obtinut doar atunci cand i se ofera centralei conditiile optime de functionare. In primul rand calitatea lemnului ar trebui sa fie cat mai buna. Combustibilul folosit trebuie sa fie de esenta tare iar nivelul de umiditate sa fie cat mai redus.

La fel de important pentru o eficienta sporita este si cosul de fum. Daca acesta nu corespunde cerintelor din manualul tehnic, ai putea observa un randament scazut al cazanului fara sa poti sa iti poti explica motivul.

Un detaliu foarte important legat de cosurile de fum tine de diametrul interior al acestuia. Diametrul poate fi egal cu diametrul racordului de gaze arse al cazanului sau cel mult cu 10% mai mare. Materialul cosului ar trebui sa fie izolat iar inaltimea sa trebuie sa fie cu cel putin jumatate de metru mai mare decat inaltimea coamei casei. Inaltimea nu ar trebui sa fie totusi mai mare de 6 metri de la racord pana la varf.

Incaperea unde va fi instalat cazanul

Asa cum probabil iti inchipuiai deja, cazanul pe lemne nu poate fi instalat chiar oriunde. Camera dedicata instalarii acestuia trebuie sa indeplineasca anumite cerinte.

Camera unde va fi montat cazanul ar trebui sa aiba o inaltime de minim 210 cm iar podeaua se recomanda sa fie realizata din beton. Intreaga suprafata a camerei ar trebui sa depaseasca 4 metri patrati, iar aceasta va trebui construita separat de cladirea incalzita.

Ventilarea interioara este foarte importanta, asa ca este necesara si existenta unui sistem de ventilare.

Curatarea si intretinerea cazanului pe lemne

Este un capitol foarte important de care fiecare utilizator ar trebui sa tina cont. Un cazan pe lemne necesita lucrari regulate de intretinere, astfel incat randamentul bun sa fie pastrat dar totodata sa fie evitate posibilele incidente sau defectiuni.

O prima lucrare de intretinere este legata de curatarea centralei. Atat peretii centralei cat si cosul de fum ar trebui verificate frecvent, pentru ca mai apoi sa fie curatate daca sunt descoperite depuneri. Racordul dintre centrala si cosul pentru evacuarea fumului ar trebui de asemenea curatat.

Cenusa ramasa dupa arderea lemnelor ar trebui la randul sau scoasa din centrala de cel putin 2-3 ori pe luna. Acest procedeu trebuie efectuat desigur atunci cand arderea s-a finalizat complet.

Banda cu ajutorul careia se realizeaza sigilarea usii trebuie schimbata atunci cand etansietatea nu este perfecta.

Daca iti doresti ca temperaturile scazute si costurile mari pentru incalzire sa nu reprezinte o problema cu care sa te confrunti in aceasta iarna, ar trebui sa optezi pentru instalarea unui cazan pe lemne!

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *