D'ale lu' Ianculescul

Cum se simt oamenii care pierd pe cineva și cum îi putem ajuta

Când pierzi o ființă dragă ți se rupe inima în două și te lasă fără putere, simți că orice s-ar întâmpla, nu vei putea trece niciodată peste asta, că e prea mult pentru tine. Niciodată nu ești pregătit să spui adio, chiar dacă știai de dinainte ce se va întâmpla, nu e ușor să te desparți de o persoană dragă.  Moartea este o parte reală a vieții și nu o putem evita, din păcate. Indiferent cât de bine încercăm să ne pregătim să o confruntăm, tot ne ia prin surprindere și ne lasă parcă, lipsiți de apărare.

Durerea ne arată și ne demonstrează încă o dată că nu suntem roboți și ne arată cât de multe putem simți. Cu cât iubim mai mult, cu atât pierderea va fi mai grea și vom suferi mai tare. Moarte ne face să privim lucrurile altfel și să prețuim viața.

Oamenii care trec printr-o astfel de situație, se simt distruși. Dacă este vorba de un prieten drag sau o persoană dragă, poate am vrea să-i fim alături. Însă pentru asta trebuie să o înțelegem mai întâi.

Pe lângă faptul că va avea stări psihice schimbătoare, o persoană care a pierdut pe cineva drag va începe să-și pună întrebări despre propriul ei scop în viață și menirea pe care o are. Deci, dacă te va asalta câteodată cu întrebări mai ciudate din punctul tău de vedere, să nu râzi și să încerci să o înțelegi. Într-o astfel de perioadă e foarte greu să gândești ca înainte.

Totodată, e posibil ca aceasta să aibă fel de fel de răbufniri emoționale sau chiar crize de furie. Trebuie să o înțelegi și să ai răbdare! Nu rezolvi nimic dacă te enervezi și tu! Fii tu cel calm și ajut-o să fie cu picioarele pe pământ.

E posibil ca o persoană îndoliată să găsească confort în lucrurile cele mai neașteptate. Dacă se simte bine atunci când îi oferi o îmbrățișare, atunci nu înceta niciodată să faci asta. Suferința nu are un termen limită. Pentru unii oameni poate dura mai mult, pentru alții mai puțin. Important este să fie acceptată și să ne ajute să devenim mai puternici. Nu trebuie lăsată să ne copleșească!

O persoană care a pierdut pe cineva, are șanse mai mari să se schimbe și să devină mult mai sinceră ca înainte. Așa că nu te speria dacă îți va spune lucruri pe care nu le-ai mai auzit niciodată.

În astfel de momente grele, e posibil ca unei persoane îndoliate să-i fie greu să se gândească și la chestiunile administrative, așa că ajut-o și în acest sens. Las-o pe ea să jelească în pace și fă tu lucrurile ce țin de organizare.

Pentru servicii de pompe funebre impecabile, noi îți recomandăm firma Funerare Alexandru. Cu o experiență de câțiva zeci de ani, Funerare Alexandu oferă pachete complete de servicii funerare bazate doar pe valoarea ajutorului de înmormântare. Dacă ajuți persoana dragă și te ocupi și de astfel de detalii pentru ea, fii sigur că-ți va mulțumi!

Related Posts

Infracțiunea de loviri și alte violențe – apelarea urgentă la un avocat

Infracțiunea de loviri și alte violențe este una destul de practicată la nivel național și internațional. Din lipsă de sprijin sau cunoștințe, victimele nu apelează prea des la…

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Leave a Reply