D'ale lu' Ianculescul

Secretele unui import din China reusit

A existat o vreme cand pentru eticheta „Made in China” reprezenta un adevarat brand, mai ales pentru statele est-europene, unde produsele de provenienta occidentala erau adevarate raritati, fiind considerate marfuri care se procurau „pe sub mana”.

Cine nu-si mai aduce astazi aminte de celebrii tenisi chinezesti sau de bumbacurile de calitate superioara din care erau confectionate lenjeriile de corp? Aceste marfuri nu putem spune ca au disparut cu totul astazi. Dimpotriva, avem si astazi parte de produse de calitate superioara, daca vom sti cum sa le identificam.

Singura diferenta este ca acest gen de produse s-au multiplicat exponential, astfel incat avem milioane de tipuri de produse, unele la care nu ne-am gandit vreodata ca exista. Practic, la ora actuala, aproape intreaga productie de pe Glob se muta in China, iar motivele sunt cat se poate de simple: costuri scazute cu productia si cu transportul si livrarea extrem de rapida.

Astfel, aproape ca nu mai exista astazi brand de renume international care sa nu aiba precizat pe eticheta „produs in China”. De la simple obiecte de decor sau de imbracaminte, pana la telefoane mobile si echipament electrocasnic, de toate se produc pe continentul galben. Diferenta fata de vechiul „Made in China” ramane sa o stabliti dumneavoastra.

Apeleaza la specialistii in importuri

Acesta este si unul dintre motivele pentru care, atunci cand dorim sa demaram o afacere, una dintre principalele piete de furnizare a marfurilor ramane China. Aparent indepartata, aceasta este astazi mai mult decat aproape de noi, gratie intreprinzatorior care mijlocesc importurile din China si care iti usureaza misiunea.

Prin urmare, indiferent ca te hotarasti sa deschizi un magazin, o afacere in constructii sau chiar sa-ti renovezi casa, un import din China iti poate da elanul de care ai nevoie. Sunt insa cateva sfaturi cu privire la importurile din China, pe care firme deja specializate sunt gata sa le puna la dispozitia dumneavoastra. Altminteri, o riscati sa porniti cu stangul in noul business.

Cum imi aleg furnizori de incredere

Primul lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere in momentul in care doriti sa demarati un import din China, este identificarea furnizorilor. Iar daca populatia Chinei se apropie astazi de doua miliarde de suflete, ganditi-va ca numarul intreprinzatorilor si al companiilor furnizoare depaseste cateva mii.

Este de-ajuns sa intrati pe unul dintre portalurile de vanzari online chinezesti pentru a va da seama de aceasta. Din acest punct de vedere, identificarea unor furnizori reprezinta o adevarata provocare. Dincolo de aceasta, ramane in discutie problema increderii.

De unde stim ca, la achizitia produsului vom primi exact ceea ce am comandat sau ce am vazut pe un site neverificat? Ei, bine, toate acestea cad acum in sarcina firmelor specializate in import din China, care vor efectua toate aceste operatiuni in locul tau.

De la identificarea furnizorilor, la negociere si parafarea de contracte, dar si partea de comisionariat vamal si receptie a marfii, toate acestea sunt astazi preluate cu succes de companii specializate, care te scutesc de orice probleme ulterioare.

Related Posts

Regim hotelier in cele mai bune conditii

Atunci cand este necesar sa te deplasezi intr-un alt oras si totusi nu iti doresti sa platesti prea multi bani pe un hotel, regimul hotelier este cea mai…

Accesorii si echipamente pentru domeniul industrial

In zilele noastre, automatizarea si digitalizarea sistemelor de instalatii, constructii si multe altele au o contributie ridicata asupra a ceea ce se intampla pe parcurs. Cele doua proceduri…

Decoratiuni deosebite pentru un aspect minunat al casei

Decoratiunile sunt produse care ne fac sa ne simtim bine, sa fim relaxati in propria casa, sa infrumusetam diferite locuri si sa le oferim un alt aspect. Din…

La Decorator Shop ai oferte accesibile de vopsele lavabile pentru pereți interiori

În orice domeniu ai nevoie de eficiență și calitate, cu atât mai mult cu cât îți desfășori munca în spații închise. Atât acasă sau la birou ai nevoie…

Invitatii pentru botez in culori diverse

Invitatia pe care o alegi pentru botezul copilului tau este cea care va oferi o mica impresie despre cum va fi petrecerea. Modul in care sunt facute si…

Animatori si distractie pentru petrecerea copiilor

Daca sarbatoresti ziua copiilor sau este vorba despre un botez si ai nevoie ca intreaga petrecere sa fie plina de divertisment, atunci cu siguranta poti apela la animatori…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *