Când vine vorba de a scăpa de șoareci, oamenii au fost din ce în ce mai creativi și au inventat fel de fel de metode. Printre cele mai cunoscute moduri de a scăpa de rozătoare se numără și pisicile. Pe timpuri, acesta era scopul principal al pisicilor. Dacă la fiecare gospodărie trebuia să existe un cățel care să ne apere de oamenii străini, la fel ar fi trebuit să existe și o pisică, care să ne apere de musafirii nepoftiți.
Ce-i drept, pisicile de atunci își făceau destul de bine treaba și nimeni nu părea să se plângă de serviciile oferite de ele. Dar dacă e să le comparăm cu pisicile din ziua de astăzi, care nu știu să facă altceva decât să mănânce, să doarmă și din când în când să se mai joace, atunci ce încredere putem avea în ele? La cât sunt de leneșe e posibil să-și fi pierdut de tot abilitățile de a prinde șoareci, asta dacă le-au avut vreodată.
Pe lângă pisici, oamenii mai încercau să prindă șoarecii cu fel de fel de capcane improvizate. Cu toții știm capcana aceea din fabulosul desen Tom & Jerry în care bucățica de brânză îi făcea cu ochiul micuțului șoricel prostuț. Există și alte variante de capcană de acest tip, în care recompensa să fie una destul de însemnată.
Fie că încercăm să ademenim cu o bucățică de cașcaval, fie că poate cu o prăjitură sau ceva mai copios, se pare că nici șoarecii nu prea mai cad în plasă. La fel cum și pisicile au devenit mai deștepte și nu se mai complică cu vânătoarea, așa și micile rozătoare nu se mai lasă păcălite.
Lumea a continuat să se dezvolte și astfel au apărut și alte metode de prindere a rozătoarelor. Au apărut metodele toxice și care le fac rău, au apărut binecunoscutele otrăvuri. Însă, acestea pe cât sunt de eficente, pe atât sunt și de toxice și pot afecta și celelalte animale din gospodăria noastră, chiar și pe noi. Astfel de substanțe sunt destul de toxice pentru organismul uman și ar trebui să ne ferim cât de mult putem de ele!
Așa că, ce soluții ne-au rămas? Cum am putea scăpa de rozătoarele care ne-au pricinuit atât de multe belele până acum? Grație evoluției tehnologiei, au apărut și aparatele pest repeller care se ocupă cu astfel de probleme în locul nostru. Acestea mai sunt numite și aparate cu ultrasunete, pentru că emit niște semnale care le provoacă rozătoarelor un discomofrt atât de mare, încât acestea părăsesc zona respectivă.
Ce e important de subliniat, este că aceste aparate nu afectează și celelalte animale de companie din gospodăria noastră. Nu afectează pisica leneșă ce doarme neîncetat și nici cățelul ce se relaxează în cușcă, ci doar rozătoarele. Efectele se vorb observa după câteva zile, când veți vedea că nu mai e nici urmă de rozătoare în gospodăria dumneavoastră! Și totul fără prea mult chin și bătăi de cap, totul cu ajutorul unui aparat care face singur toată treaba!