D'ale lu' Ianculescul

Un apartament nou sau unul second-hand? Afla care este mai avantajos

Te-ai saturat de locuinta ta de acum si vrei sa faci o schimbare in viata ta? Asigura-te inainte de toate ca esti informat si vei face o alegere de care te vei bucura tot restul vietii. De ce spun asta? In primul rand pentru ca achizitionarea unui apartament este un pas foarte important mai ales din punct de vedere financiar, iar in al doilea rand pentru ca o astfel de investitie trebuie sa se dovedeasca excelenta.

Daca esti pe punctul de a te muta atunci cu siguranta te-ai intrebat ce varianta e mai buna pentru tine, sa fie un apartament nou sau unul second-hand? Desi foarte multe persoane pun pretul pe primul loc, ba chiar ca unic factor pe care-l cantaresc cand iau astfel de decizii, iti recomand sa nu te grabesti si haide sa analizam cu atentie avantajele si dezavanajele fiecaruia.

Structura si calitatea materialelor

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui apartament, la fel ca si atunci cand iti cumperi o masina, trebuie sa fii foarte atent la detaliile si aspectele de ordin tehnic. In acest sens iti recomand sa iei alaturi de tine un specialist care sa analizeze modul in care blocul respectiv a fost construit, rezistenta structurii si, bineinteles, calitatea materialelor din care acesta a fost realizat.

E un aspect ce se resimte pe deplin de la un bloc la altul, mai ales daca difera si dezvoltatorii imobiliari, varsta sau materialele utilizate. Daca te vei indrepta catre un apartament second-hand atunci e foarte probabil ca acela sa aiba deja o varsta de zeci de ani, fiind construit poate chiar din perioada comunista, insa te vei supune unui risc foarte ridicat in cazul unor cutremure sau alte evenimente extreme.

Pe de alta parte, chiar si daca respectivul apartament este unul nou fii sigur ca a fost construit cat se poate de calitativ. Cum poti verifica asta? Cea mai buna solutie e sa te orientezi catre un dezvoltator imobiliar cunoscut, care are in spate o bogata experienta si de a carui spatii imobiliare se mai bucura in prezent multe persoane. Ca de exemplu, sunt foarte avantajati cei ce cauta apartamente noi de vanzare in Brasov, aceasta zona fiind una ce s-a dezvoltat spectaculos in ultimii ani, oferind spatii de cea mai buna calitate, realizate de catre Maurer Imobiliare.

Modul in care este compartimentat si design-ul

Un alt detaliu foarte important atunci cand vine vorba despre alegerea unui apartament este cel referitor la modul in care acesta este compartimentat, adica felul in care camerele sunt asezate.

Ai fi surprins cat de mari pot fi diferentele intre apartamentele realizate recent si cele de acum cateva zeci de ani. Daca inainte spatiul era foarte simplist, minimalizat si conceptul idealist sugera ca mai multe persoane pot trai linistit intr-un spatiu mai redus, adevarul este ca e nevoie de intimitate si de confort. Altfel spus, constructiile realizate in ultimii ani au tratat cu atentie modul in care au folosit spatiul respectiv, astfel incat sa prezinte o suprafata utila cat mai ridicata si sa se ofere un plus de confort.

De asemenea, daca discutam si despre design atunci e un mare plus pentru constructiile realizate recent.

Calitatea instalatiilor

Sa iei un apartament la cheie vei avea garantia ca intreaga instalatie este una perfect functionala si noua. Ei bine, atunci cand te muti intr-un apartament second-hand e foarte probabil sa ai parte de multe surprize. Poti fi surprins de faptul ca instalatia electrica are caderi de tensiune, instalatia de apa are scurgeri sau canalizarea este infundata.

Cu siguranta nu iti doresti sa mergi la risc, acesta fiind un motiv in plus pentru a alege un apartament nou.

Preturile

Am lasat la final acest aspect, fiindca aceasta investitie trebuie sa fie una gandita pe termen lung. Ce inseamna acest lucru? Raspunsul vine in felul urmator: de ce ai cheltui o sume relativ mai mica de bani si sa ai cheltuieli ridicate pe tot parcursul anilor, cand ai putea sa investesti o suma care nu este cu mult mai mare daca analizam ofertele din prezent, dar ai garantia ca lucrarea este una perfecta si nu vei avea probleme pentru multi ani?

Trebuie sa analizezi acest aspect pe un plan indelungat si doar asa vei reusi sa iei cea mai buna decizie. Ramane doar alegerea ta catre ce directie te vei indrepta, insa e foarte clar ca mai toate calculele arata catre apartamentele noi ca fiind cea mai buna solutie!

Related Posts

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare¬†este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Leave a Reply