D'ale lu' Ianculescul

De ce este mult mai sigur un ecran touchscreen?

Marile companii producatoare de telefoane mobile au trecut in ultimii ani la productia masiva de dispozitive mobile cu ecran tactil. Acestaa practic au inlocuit clasicele tastaturi existente pe telefoanele mobile din primele generatii ale anilor 90.

Pot fi descoperite o sumedenie de avantaje, dar in acelasi timp si foarte multe dezavantaje ale acestui tip de ecran tactil. Ca avantaje importante putem spune ca avem incorporat intr-o singura interfata tot ceea ce tine de functionalitatea unui telefon.

Setarile, meniurile, jocurile, Internetul, toate acestea sunt accesate prin simpla atingere a unui anumit loc de pe ecran. Majoritatea dintre noi avem un telefon din gama smart, insa de cate ori ne-am oprit sa judecam si sa constientizam aceste aspecte?

De obicei, orice telefon dotat cu touchscreen telefon are unul sau mai multe butoane prestabilite, acestea fiind de cele mai multe ori butoanele de Home, Back si totodata Search. O exceptie o constituie modelele de la Apple, in speta iPhone, cele care sunt dotate doar cu butonul Home.

Variatii apar de la producator la producator, practic aceste butoane pot ingloba  mai multe functii, in functie de meniul accesat, sau una singura, bine stabilita, care nu permite niciun fel de eroare. Un alt mare avantaj al touchscreen-ului consta in siguranta utilizarii. Practic se renunta la a mai butona telefonul, la a mai apasa gresit tastele, sau la a mai apela gresit cate o persoana din lista de contacte.  Cu o precizie demna de invidiat, aceste touchscreen-uri permit doar in cazuri exceptionale erori umane. Abia atunci telefonul va avea o functionare defectuoasa.

Comparativ cu vechile modele care erau pline de butoane, acestea sunt extrem de usor de manevrat, iar aspectul lor este impecabil si dupa perioade foarte lungi de folosire.

Cati dintre dumneavoastra nu au avut telefoane Nokia pe care le-ati butonat pana cand nu se mai vedeau nici literele de pe taste? Este normal, telefonul mobil reprezinta o unealta care este utilizata cu o frecventa uimitoare, drept pentru care ar trebui sa ii fie asigurate numeroase caracteristici de siguranta, de estetica si mai ales de calitate.

Ca un mare dezavantaj, practic cel mai important constatat pana acum consta in finetea acestor telefoane smart si atentia cu care trebuie ingrijite acestea. Producatorii protejeaza touchscreen-urile cu ecrane de sticla, aceasta permitand comenzile fara a incurca functionarea in conditii optime ale dispozitivului.

Daca ne uitam totusi in urma, balanta pare ca se inclina mai mult catre faptul ca aceste dispozitive touchscreen cu geam sunt mult mai avantajoase decat am crede. O simpla defectiune poate fi reparata, un accesoriu poate fi schimbat cu multa usurinta, in special datorita faptului ca multi specialisti se dedica in mod special intelegerii acestor telefoane in ansamblul lor.

Pentru aceste cazuri destul de numeroase in care este necesara schimbarea sau inlocuirea unei piese, exista numeroase service-uri gsm care se ocupa cu mult profesionalism de aceste operatii. Pentru specialistii dintr-un asemenea service gsm, noua era in privinta tehnologiei nu cunoaste nicio bariera. Deci maxima incredere in tehnologia touchscreen, o tehnologie nu numai a prezentului, ci si a viitorului.

Related Posts

Afla acum totul despre banda expandabila de la Roof Home Design. Vezi detalii si beneficii aici

Te-ai hotarat sa-ti faci o casa, iar acum ai ajuns la capitolul acoperisului. Mesterul cu care lucrezi ti-a mentionat ca va include in manopera banda expandabila si buretii…

Cele mai delicioase retete de salate cu masa rece pentru zilele calduroase

Cand mercurul in termometre incepe sa se catare ca un alpinist entuziasmat spre varfurile caniculare, gandurile noastre se racoresc la ideea unei salate cu masa rece. Nu doar ca…

Casele modulare – constructii rapide pe un buget minim

Evolutia tehnologiei a adus cu ea o multime de beneficii. Printre ele se numara si constructiile moderne, precum casele modulare. Acestea sunt constructii ce rezulta din asamblarea diferitelor…

Rolul avocatului in redactarea de contracte imobiliare

Rolul avocatului in tranzactiile imobiliare este unul vital si esential pentru asigurarea legalitatii si corectitudinii contractelor imobiliare. Acest articol exploreaza in detaliu modul in care avocatii aduc o valoare…

Case de vacanta din lemn si locuri de joaca pentru cei mai mici din famile

Lemnul a capatat o atentie deosebita in ultimii ani, iar tot mai multe familii sau afaceri au ales casele din acest material. In functie de preferinte, casele din…

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Leave a Reply