D'ale lu' Ianculescul

De ce este mult mai sigur un ecran touchscreen?

Marile companii producatoare de telefoane mobile au trecut in ultimii ani la productia masiva de dispozitive mobile cu ecran tactil. Acestaa practic au inlocuit clasicele tastaturi existente pe telefoanele mobile din primele generatii ale anilor 90.

Pot fi descoperite o sumedenie de avantaje, dar in acelasi timp si foarte multe dezavantaje ale acestui tip de ecran tactil. Ca avantaje importante putem spune ca avem incorporat intr-o singura interfata tot ceea ce tine de functionalitatea unui telefon.

Setarile, meniurile, jocurile, Internetul, toate acestea sunt accesate prin simpla atingere a unui anumit loc de pe ecran. Majoritatea dintre noi avem un telefon din gama smart, insa de cate ori ne-am oprit sa judecam si sa constientizam aceste aspecte?

De obicei, orice telefon dotat cu touchscreen telefon are unul sau mai multe butoane prestabilite, acestea fiind de cele mai multe ori butoanele de Home, Back si totodata Search. O exceptie o constituie modelele de la Apple, in speta iPhone, cele care sunt dotate doar cu butonul Home.

Variatii apar de la producator la producator, practic aceste butoane pot ingloba  mai multe functii, in functie de meniul accesat, sau una singura, bine stabilita, care nu permite niciun fel de eroare. Un alt mare avantaj al touchscreen-ului consta in siguranta utilizarii. Practic se renunta la a mai butona telefonul, la a mai apasa gresit tastele, sau la a mai apela gresit cate o persoana din lista de contacte.  Cu o precizie demna de invidiat, aceste touchscreen-uri permit doar in cazuri exceptionale erori umane. Abia atunci telefonul va avea o functionare defectuoasa.

Comparativ cu vechile modele care erau pline de butoane, acestea sunt extrem de usor de manevrat, iar aspectul lor este impecabil si dupa perioade foarte lungi de folosire.

Cati dintre dumneavoastra nu au avut telefoane Nokia pe care le-ati butonat pana cand nu se mai vedeau nici literele de pe taste? Este normal, telefonul mobil reprezinta o unealta care este utilizata cu o frecventa uimitoare, drept pentru care ar trebui sa ii fie asigurate numeroase caracteristici de siguranta, de estetica si mai ales de calitate.

Ca un mare dezavantaj, practic cel mai important constatat pana acum consta in finetea acestor telefoane smart si atentia cu care trebuie ingrijite acestea. Producatorii protejeaza touchscreen-urile cu ecrane de sticla, aceasta permitand comenzile fara a incurca functionarea in conditii optime ale dispozitivului.

Daca ne uitam totusi in urma, balanta pare ca se inclina mai mult catre faptul ca aceste dispozitive touchscreen cu geam sunt mult mai avantajoase decat am crede. O simpla defectiune poate fi reparata, un accesoriu poate fi schimbat cu multa usurinta, in special datorita faptului ca multi specialisti se dedica in mod special intelegerii acestor telefoane in ansamblul lor.

Pentru aceste cazuri destul de numeroase in care este necesara schimbarea sau inlocuirea unei piese, exista numeroase service-uri gsm care se ocupa cu mult profesionalism de aceste operatii. Pentru specialistii dintr-un asemenea service gsm, noua era in privinta tehnologiei nu cunoaste nicio bariera. Deci maxima incredere in tehnologia touchscreen, o tehnologie nu numai a prezentului, ci si a viitorului.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply