D'ale lu' Ianculescul

Totul despre schimbare sediu social

Sa deschizi o firma in ziua de astazi este un lucru foarte greu daca nu apelezi la o firma ca infiintarifirmeonline. Si cand spun ca asta este un lucru deloc greu nu ma refer in special la costurile de deschidere ale acesteia, caci acestea nu sunt unele foarte mari, ci la nervii de otel pe care trebuie sa ii ai pana ce dobandesti toate documentele de care ai nevoie. Si aici ma refer in special la faptul ca trebuie neaparat sa te lupti cu birocratia din tara noastra si nu in ultimul rand, sa stai la cozile interminabile ale ghiseelor institutiilor statului si sa fii plimbat din ghiseu in ghiseu.

Tot un lucru destul de greu si care necesita foarte mult timp, nervi de otel si o foarte multa rabdare, este schimbarea sediului social al unei firme. Si spun acest lucru deoarece, si atunci cand se doreste schimbare de sediu social pentru o firma, trebuie neaparat sa se dobandeasca destul de multe acte, care la fel necesita destul de mult timp si alergatura pe la institutiile statului. Iar pentru cei care nu stiu, pentru o schimbare de sediu social este nevoie de urmatoarele acte: actul constitutive actualizat, hotararea consiliului AGA, certificatul de inregistrare, care trebuie sa fie neaparat in original; cererea de inregistrare, care trebuie sa fie tot in original; contractul de inchiriere sau cel de vanzare- cumparare, care sa ateste ca firma pe care o detineti are dreptul de folosinta asupra imobilului ce are destinatie de sediu social si nu in ultimul rand, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca persoana juridica indeplineste absolut toate conditiile de functionare care sunt prevazute de lege.

Legislatia din Romania permite oricarei societati sa isi schimbe sediul social cu unul aflat in acelasi judet sau chiar cu unul care se afla in alt judet, printr- o solicitate care trebuie neaparat sa ajunga la Registrul Comertului. Insa in cazul in care o societate doreste sa isi schimbe sediul social cu unul care se afla pe raza altui judet al tarii noastre, atunci este nevoie si de obtinerea de catre aceasta a unei rezervari de denumire a firmei.

Atunci cand o firma doreste sa isi faca o schimbare de sediu social, aceasta nu trebuie sa isi faca griji foarte mari in ceea ce priveste tarifele ce trebuiesc platite catre Registrul Comertului. Astfel ca, in cazul in care o firma doreste schimbarea sediului social pe care il detine cu unul care este aflat tot in acelasi judet, atunci costurile ce reprezinta taxele percepute de Registrul Comertului, se pot ridica la 600 lei, iar in cazul in care o firma doreste schimbarea sediului social pe care il detine cu unul care este aflat pe raza altui judet, atunci costurile cresc pana la 800 lei.

Related Posts

Copiatoare si imprimante profesionale disponibile pentru inchiriere

Echipamente precum copiatoarele sau imprimantele sunt absolut necesare in orice firma, indiferent de domeniul de activitate. La inceput, cand sunt necesare pregatirea mai multor acte, contracte sau alte…

Mareste-ti sansele de castig cu ponturi din sporturile preferate!

Amatorii jocurilor de noroc stiu cat este de important sa ai multe cunostinte in domeniul pariurilor pentru ca sansele de castig sa fie mai mari. Bineinteles, daca acest…

Cum alegi arbaleta pentru vanatoare potrivita

Arbaletele raman armele excelente pentru a putea practica vanatoarea in zilele noastre, chiar daca pe timpuri erau folosite in razboi. Modele existente pe piata sunt intr-un numar mare,…

Usi pentru garaj tip rulou disponibile la Alexiana, afla de aici mai multe detalii

Casa semnifica pentru noi acel spatiu in care ne simtim in deplina siguranta si armonie. E locul in care ne retragem dupa o zi de stat la birou,…

Mercedes GLC de vânzare în leasing – află din acest articol de Elite Cars Leasing

Când ne imaginăm la volanul mașinii ideale, ne place să o facem într-un mod măreț. Cu zgomotul motorului și adierea vântului în păr, mașinile ne oferă acea senzație…

Steroizii si Legea: Explorand Controversele si Ramificatiile Legale ale Utilizarii lor

Steroizii anabolizanti au fost subiectul unor dezbateri aprinse si controversate, in special in contextul legilor care reglementeaza utilizarea lor. Aceste substante sunt cunoscute pentru efectele lor asupra cresterii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *